Aralık 2 2023

LOOK Kitap Kulübü: Yeni yıl ruhunu besleyen kitaplar

Aralık

MUTLU YILLAR!

Y

eni yıl sadece bir takvim değişimini değil; aynı zamanda geleceğe dair umutlarımızı ve taze başlangıçları da simgeliyor. Biz de bu anlamlı zaman diliminde, soğuk kış günlerinde içimizi enerji ile dolduracak yeni yıl temalı kitapları bir araya getirdik.

Aralık

Bir Noel Şarkısı / Charles Dickens
Charles Dickens’ın ünlü eseri Bir Noel Şarkısı, Ebenezer Scrooge’un sıra dışı hikâyesini konu alıyor. Yıllar önce hayatını kaybeden iş ortağı Marley’nin hayaleti huysuz, cimri ve Noel ruhundan yoksun Scrooge’un evine geliyor ve ona üç hayalet tarafından ziyaret edileceğini söylüyor. Bunlar Geçmişin, Şimdinin ve Geleceğin hayaletleri! Scrooge, bu üç hayaletle birlikte hayatını sonsuza dek değiştirecek bir yolculuğa çıkıyor. Gelmiş geçmiş en ünlü Noel hikâyesi olan Bir Noel Şarkısı, soğuk kış gecelerinde şömine etkisi yaratacak bir eser.

Aralık

Noel Kekinin Gizemi / Agatha Christie
İngiltere’nin kırsal kesiminde Noel zamanı bir ev düşünün. Şöminede odunlar çıtır çıtır yanıyor, birbirinden lezzetli yiyecekler konuklara ikram ediliyor. Böyle bir ortamda cinayet işlenebileceği hiç aklınıza gelir mi? Hercule Poirot’nun yastığının üstüne bırakılan not, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını gösteriyor! Noel Kekinin Gizemi’ndeki altı öyküde, Hercule Poirot’nun gizemli cinayetleri çözümlemekte ne denli usta olduğunu görüyoruz.

Aralık

Noel Günleri / Jeanette Winterson
İngiliz edebiyatının en önemli isimlerinden olan Jeanette Winterson, bu kez Noel sezonu için yazdığı öykülerle karşımızda. Yılın bu döneminde damakları şenlendirecek on iki tarifi paylaşırken, anlattığı on iki Noel öyküsündeyse deyim yerindeyse edebiyatını konuşturuyor. Altın burunlu bir eşekten kardan bir anneye ve neşeli ruhlardan perili bir eve dek, her biri diğerinden şaşırtıcı masallar kitabın sayfalarında sizi bekliyor.



Aralık

Küçük Kadınlar / Louisa May Alcott
Küçük Kadınlar, İç Savaş döneminde babaları cepheye gidince anneleriyle zorlu bir yaşam mücadelesi veren dört kız kardeşin hikâyesini anlatıyor. Zengin olma hayali kuran güzel Meg; kız çocuklarının evliliğe mahkûm edilişine isyan eden, yazar adayı Jo; piyano tutkunu, yardımsever, utangaç Beth ve sanatçı ruhlu, uçarı Amy. Babaları olmadan yalnız bir Noel geçirmek zorunda olan birbirlerinden farklı karakterlere sahip bu dört kardeşin sıcacık hikâyesi içinizi ısıtacak.

Aralık

Yeni Yıl Dileği / Debbie Macomber
Oldukça stresli bir iş hayatı ve fena halde kırılmış bir kalbi olan Lindy, yeni yıl tatilini ailesiyle birlikte geçirmek için çocukluğunun geçtiği şirin kasabaya doğru yola çıkıyor. Lindy’nin aşka ve arkadaşlığa dair yitip giden umudunu geri getirmek için annesi ilginç bir fikir ortaya koyuyor ve ona çocukken Noel Baba’ya yazdığı mektuplarla dolu bir kutu veriyor. Lindy’nin çocukken dileklerinin gerçek olacağına dair büyük bir inançla yazdığı bu mektuplar, kendisiyle ilgili uzun yıllardır göz ardı ettiği gerçekleri fark etmesini sağlıyor. Yeni Yıl Dileği içimizdeki yeni yıl coşkusunu harekete geçiren, bol sürprizli bir roman...

Aralık

Bir Yılbaşı Hikâyesi / Buket Uzuner
“Aslında tamamen bir kaçıştı benimkisi. Tüketim çılgınlığından, yozlaşmış siyasetten, açgözlülük ve ikiyüzlülükten kaçış... Özgürlük yoksulu ülkeleri demokrasi adına -imiş gibi işgal eden ülkelerden birinin vatandaşı olmak utancından, çaresizlikten, tıraş olmak mecburiyetinden ve tabii kendimden kısacık bir süre için kaçış, bir nefes molası...” Bir Yılbaşı Hikâyesi yeni bir yılın eşiğinde, beklenmedik bir anda değişen hayatları, kıtaları birbirine bağlayan görünmez köprüleri ya da kıtaları birbirinden ayıran anlamsız engelleri anlatıyor.