Kasım 2 2023

Sıradışı oteller

Kasım 2

BİR SÜRE İÇİN LÜKSÜ BİR YANA BIRAKIYOR VE DENEYİMİN TADINI ÇIKARIYORUZ.

A

lışılmışın dışında tatil yapmak isteyenlerin dikkatini çekecek bir dünya turuna çıkıyoruz birlikte. Gezilip görülecek şehirlerden ya da her türlü olanağın sunulduğu lüks otellerden biraz uzaklaşıyoruz. Bu sefer turumuz deneyim üzerine.

Kasım 2

Wigwam Motel, 1950’lerin Amerikasına ışınlanıyoruz önce. Kaliforniya’nın meşhur otoban kenarı otellerinde nostaljik bir gece geçirmek isteyenler için harika bir deneyim. Amerikan yerlilerinin kültürüne ve 50’li yıllara ithafen yapılmış çadır şeklindeki odalardan oluşan konuk odaları sizi bekliyor. Otantik odalar otantik dekorlarıyla günümüz tatil anlayışına uzak, sıradışı bir konaklama.

Kasım 2

HI Jail Hostel, hostelde kalma yaşını geçmiş ya da yaşam tarzı olarak son derece uzak bir noktadan bakıyor olabilirsiniz ama burası adı üzerinde eski bir hapishane. Kanada Ottowa’da dünyanın en garip otellerinden birinde tanımadığınız diğer ‘mahkum’larla kalabilir ya da kendi hücrenizi seçebilirsiniz. Odalar hücre olabilir ama çarşafların temiz olduğundan emin olabilirsiniz.

Kasım 2

Bu fikir biraz klostrofobik olabilir bu yüzden hızla Kuzey İrlanda’ya uzanıyoruz, Finn Lough Resort’a. Burası ormanın göbeğinde baloncuk şeklindeki kubbe odalarından ormanı ve gökyüzünü sonuna kadar hissedebileceğiniz şeffaf duvarlı bir otel. Kesintisiz doğa manzarası Kuzey İrlanda’nın müthiş arazileriyle birleşince nefis bir oksijen tatili sunuyor. Elbette spa ya da gölde bir kano gezisi de keyif katacak etkinliklerden…



Kasım 2

Peki bir yılanın içinde uyumak? Mexico City’deki Nido De Quetzalcoatl ormanın içinde kıvrılarak yol alan yılan şeklinde yapılmış sanatsal bir bina. İçerisinde beş yatak odası dört banyo, oturma odası, yemek odası ve tam donanımlı bir de mutfak var. Burayı en az binası kadar ilginç yapan şeylerden biri de bu mimari harikanın içinde uyumak için Airbnb üzerinden kiralamanız gerekliliği.

Kasım 2

İşleri daha ne kadar ilginçleştirebiliriz derken Kosta Rika’ya düşüyor yolumuz. Cockpit Cottage’la tanışın. Bir kır evi olarak düzenlenmiş uçak kokpitinden bozma otel odası konforlu değil sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Büyük boy yatağınızdan okyanusu izleyebilir, asma köprüyle tropik ortamın içinden geçerek dünyanın en güzel tatillerinden birini deneyimleyebilirsiniz. Eğer kokpit küçük gelir diyorsanız bir Boing 727 gövdesinin de otelin diğer odalarına dahil olduğunu söylemekte fayda var.

Kasım 2

Ve en inanılmazlarından birini en sona sakladık. Hint Okyanusu’nun tabanına demirlemiş bir sualtı odası! Tanzanya the Manta Resort’tasınız! Suyun altında yer alan yatak odasında farklı türlerden resif balıklarının yüzüşünü izlerken uyuyabilir, su üstündeki salonda vakit geçirebilir, tavana kondurulmuş güneşlenme bölümüyle okyanusun ortasında sadece size ait bir dinlenmenin tadını çıkarabilirsiniz.