Nisan 2023

2023’te dekorasyon stilinizi ruh haliniz belirleyecek!

Nisan 2

GÜVEN Mİ, CESARET Mİ, AZ MI, ÇOK MU?

2

023’ün dekorasyon trendlerinin çok geniş ve çeşitli olduğunu söylemek mümkün. Cesur renkler, doğal dokular, yerel malzemeler ve daha da ilginci farklı ruh halleri ön planda. Sıcak ve doğal bir ortamda güven hissetme isteği, daha minimal ya da maksimal yaşam arzusu, eğlenceli ve desenli dekoratif bir cesaret arayışı bu ruh hallerinde başı çekiyor. Ruh hali son derece kişisel bir durum olduğu için bunun iç mekân tasarımlarına yansıması da aynı kişisellik duygusu etrafında gerçekleşiyor. Gelin, bu ruh hallerine karşılık gelen dekorasyon trendlerine yakından bakalım...

Nisan 2

Ahşap ve doğal malzemeler
Eski ya da yeni, açık ya da koyu, ahşabın sıcak doğasının verdiği güven hissi 2023’ün dekorasyon trendlerinde liste başı. Ahşap mobilyaların yanı sıra, sürdürülebilir bir şekilde üretilmiş veya geri dönüştürülmüş ahşabın kullanıldığı tasarımlar bu yıl her zamankinden daha popüler. Koyu renkli ahşaplar iç mekânlara sıcaklık katarken, açık renkli veya beyaz badanalı tasarımlar bir mekânın daha parlak ve daha büyük görünmesine yardımcı oluyor. 2023’te doğal ve organik dokuların kullanımı da artıyor. Bu yıl bambu, deri, keten, yün, hasır gibi malzemeleri dekorasyon planlarında daha sık göreceğiz.

Nisan 2

Maksimalizm vs Minimalizm
2023 yılında kişisel üslubunuzu evinize yansıtmanın iki zıt yolu var: Maksimalizm ve Minimalizm. Sadelik ve işlevselliğe odaklanan minimalist estetik “az çoktur” felsefesiyle son yıllarda yükselişe geçti ve 2023’te de popülerliğini sürdürmesi bekleniyor. Bu trend temiz çizgiler, sınırlı bir renk paleti ve negatif alana odaklanma ile karakterize ediliyor. Maksimalizm ise “çok çoktur” prensibini benimsiyor; çarpışan desenler, cümbüşlü renk paletleri ve muazzam nesne koleksiyonlarıyla öne çıkıyor. Maksimalist tasarımlar “düzenlenmiş kaos” kavramını temel alıyor. Bu iki zıt trendin hangisini uygulayacağınız ise kesinlikle ruh halinize bağlı!



Nisan 2

Cesur renkler
2023’ün aynı zamanda cesur ve canlı renklerin yılı olduğunu söyleyebiliriz. Bu cesur tonlar, tasarımlara görsel etki katmak için bolca kullanılacak. Yastık kılıfları, perdeler, halılar ve aksesuarlar farklı desen ve renklerle evlere hareketlilik katacak. Beyaz mutfaklardan sıkılanlar için 2023’te renkli mutfaklar ön plana çıkacak. Özellikle mavi, yeşil ve sarı gibi canlı renkler mutfaklarda daha sık görülecek. Yerel malzemeler ve el işçiliğinde de renkler ön saflarda olacak. Bu trend daha özgün ve kişisel bir tarz yaratırken, yerel sanatçılara ve zanaatkârlara destek olmayı da mümkün kılacak.
Peki sizin tercihiniz hangisi? Güven mi yoksa cesaret mi? Sizce az mı çoktur yoksa çok mu çoktur?