Nisan 2023

Toskana’nın kalbinde terapötik bir hafta sonu

Nisan 2

BİR ÜZÜM BAĞINDAN BEKLENENDEN ÇOK DAHA FAZLASI…

T

oskana zengin tarihi, nefes kesen manzaraları, tadı damakta kalan yemek ve şaraplarıyla kuşkusuz İtalya’nın en sevilen bölgelerinden biri. Orta İtalya’da yer alan Toskana Pisa Kulesi, Ortaçağ şehri Siena ve Rönesans kenti Floransa da dahil, İtalya’nın en ikonik simgelerinden bazılarına da ev sahipliği yapıyor. Durum böyle olunca bu zengin kültürel mirasın ve doğal güzelliğin İtalya’yı deneyimlemek isteyen herkesin görülmesi gerekenler listesinde yer alması kaçınılmaz. Sayısız anıya eşlik edecek Toskana ruhuna kendimizi bırakmak ve tüm deneyimleri sonuna kadar yaşayabilmek için Laquea Vinyard’a konuk oluyoruz.

Nisan 2

Toskana’nın kalbinde yer alan Laqua Vinyard, bir aile işletmesi. Bu gizli mücevher, ziyaretçilerine bölgenin en iyi şaraplarından bazılarının tadını çıkarırken gevşemek ve doğayla yeniden bağlantı kurmak için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bağın sürdürülebilir tarım uygulamalarına ve geleneksel şarap yapım tekniklerine olan bağlılığı, çarpıcı konumu ve olağanüstü şaraplarıyla birleştiğinde, her şey mekânı terapötik bir hafta sonu geçirmek için ideal bir yer haline getiriyor.

Ama önce şaraplar… Hiç şüphesiz Toskana’nın doğası üretilen şarapların kalitesine katkıda bulunan en temel faktörlerden biri. İnişli çıkışlı tepeler, engebeli sahil şeritleri ve verimli ovalara dayanan doğal çeşitlilik şarapların farklı karakterlerine de yansıyor. Laqua Vineyard’da üzümler, bölgenin besin açısından zengin topraklarında, çevrenin doğal dengesine saygılı sürdürülebilir tarım uygulamaları kullanılarak özenle yetiştiriliyor. Ayrıca Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon ve Syrah dahil olmak üzere, her biri bölgenin kendine özgü mikro ikliminde gelişen çeşitli üzüm çeşitlerine de ev sahipliği yapıyor.

Nisan 2

Ancak tüm bunların yanında Laqua Vinyard’ı benzerlerinden farklı kılan bir özelliği var. İşletme tüm bu doğal güzellikleri üzüm bağının konuklarının sonuna kadar faydalanabileceği bir dinlenme yeri haline çevirmek için zekice yönlendirmiş. Ve bunu da nefis şaraplarının yanı sıra ziyaretçilerinin doğayla bağlantı kurarak gevşemelerine olanak tanıyan bir dizi etkinlik ve deneyim ile sağlamışlar. Ayrıca belirtmekte fayda var ki tesisin baş şefi Marco Suriano yönetimindeki restoran müşterilerini ağırlamaya başladıktan yalnızca beş ay sonra Michelin yıldızına layık görülmüş.



Nisan 2

Deneyimlere gelince… Konuklar şarapların yapım süreçleri hakkında bilgi de alabilecekleri rustik dizaynıyla dikkat çeken bir tadım odasında zaman geçirip bağ ve şaraphane turunun keyfini çıkarabilir, geleneksel Toskana yemekleriyle yapılan şarap eşleştirmelerine katılarak damaklarını şenlendirebilirler. Terapötik deneyim ise doğanın iyileştirici gücünden geliyor. Zira bağ, inişli çıkışlı tepeler ve üzüm bağlarıyla çevrili sakin bir ortamda yer alıyor bu da rahatlama ve meditasyon için mükemmel bir zemin sağlıyor. Ziyaretçiler bölgenin doğal güzellikleri arasında yoga ve farkındalık seanslarına katılabilir ya da üzüm bağları ve çevredeki kırsal alanda gezintiye çıkabilirler.

Tüm bu deneyimi daha da eşsiz kılacak şeylerden biri Laqua Vinyard’ın gözlerden uzak bir inziva imkânı sunan büyüleyici kır evlerinde konaklamak. Kır evleri, rustik mobilyalar ve üzüm bağlarıyla tepelerin muhteşem manzaraları ile kusursuz bir şekilde uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış. Kuş sesleriyle uyanmak ve sonsuz fon oluşturan doğa eşliğinde kahve içmek zihni sıfırlamak için mükemmel bir fırsat gibi görünüyor.

Nisan 2

Her biri Yunan mitolojisinden (Cupid, Aphrodite, Narcissus, Eurydice, Dionysus ve Penelope) bir isim alan süitler, Lamatilde’nin “ev” hissine odaklanan iç mekânlara sahip. Lamatilde ekibi mekânı bölgenin tiyatro alanı olarak kullanıldığı geçmişine selam göndermek üzere tasarlamış. İç mekân tasarımında kullanılan perdeler farklı alanlarda farklı “sahneler” yaratıyor. Açık mutfak, restoran alanının bir ucunda yer alarak özel bir odak noktası oluşturuyor ve şarap tadım masası, büyük grupların tadım deneyimleri için bir araya gelmesine olanak tanıyor. Sonuç olarak Laqua Vineyard, Toskana’nın kalbinde ziyaretçilerine eşsiz ve unutulmaz bir deneyim sunan gizli bir mücevher. Olağanüstü şaraplarından sürdürülebilirlik taahhüdüne ve farklı deneyimlere kadar, üzüm bağı Toskana’da terapötik bir hafta sonu için mükemmel bir ortam sağlıyor. İster gevşemek ve doğayla yeniden bağ kurmak, ister bölgenin zengin tarihini ve kültürünü keşfetmek isteyen konuklar olsun, Laqua Vineyard’ın herkes için sunabileceği bir şeyler var.