Nisan 2023

Dünyanın ilk NFT restoranı seçkin üyelerini bekliyor

Nisan

NEW YORK BU MEKÂNI KONUŞUYOR!

N

ew York, dünya genelinde restoran sahnesinin en hareketli ve rekabetçi olduğu şehirlerden biri... Bu nedenle, şehirde açılacak herhangi bir restoranın adından söz ettirebilmesi için fark yaratan bir konsepte sahip olması gerekiyor. Tam bir tarih vermeden 2023 yılında kapılarını açacağını duyuran Flyfish Club (FFC), şu aralar şehirde “fark yaratan konsept” dendiğinde akla ilk gelen mekânlardan... Flyfish Club dünyanın üyeye özel ilk yemek kulübü olarak öne çıkıyor ve restorana üyelik blok zincirinde NFT olarak satın alınıyor.

Amerikalı girişimci Gary Vaynerchuck’ın girişimi olarak piyasaya giren FFC, ödüllü şefler ve alanında uzman bir ekip tarafından yönetilen deniz ürünleri odaklı bir restoran... Temelde üç ana bölümden oluşuyor: Rezervasyon gerekmeksizin tüm üyelerin keyif alabileceği sosyal bir mekân olan kokteyl salonu; açık mutfak tasarımına sahip 150 kişilik ana yemek salonu; ayrı bir üyelik gerektiren, sınırlı sayıda üyenin yararlanabileceği ve Japonya’dan günlük olarak uçakla getirilen taze balıkların sergilendiği 14 kişilik omakase odası.

Nisan

Flyfish Club üyeliği Ethereum (ETH) adı verilen bir kripto para birimi ile satın alınıyor. Restoranda iki tip üyelik bulunuyor. Flyfish (FF) üyeliğinin bedeli 2.5 Ethereum. Flyfish Omakase adı verilen diğer üyelik seçeneği ise 4.25 Ethereum karşılığında satın alınabiliyor. Şu anda yaklaşık 3000 kişi yemek kulübüne üye olmuş durumda.

Restorana rezervasyonlar, özel üye portalı üzerinden çevrimiçi olarak yapılıyor. Üyelerin her rezervasyondan önce sahipliklerini doğrulamak için sıcak cüzdanlarını bağlamaları gerekiyor. İlk halka açık lansmanın ise Ocak 2022’de yapıldığı ve tükendiği biliniyor. Üye olmayanlar, yalnızca bir token sahibinin konuğu olmaları durumunda restorana erişebiliyor.



Nisan

Üyelik neden NFT ile yapılıyor?
NFT olarak üyelik, token sahibi için daha sonra ikincil piyasada başkalarına satılabilecek, devredilebilecek veya kiralanabilecek bir varlık haline geliyor. Diğer yandan block zincir teknolojisini ve NFT’leri kullanan sadece üyelere özel bir yemek kulübü gelenek ve teknolojiyi bir araya getirmenin yenilikçi bir yolu olarak görülebilir. Gelişmeleri elbette takip edeceğiz ancak Flyfish Club’ın açıldığı zaman şehirdeki restoran sahnesine yeni bir soluk getireceğine ve yeni bir trende öncü olacağına hiç şüphemiz yok!