Mart 2024

Art Show: Galeriler Buluşması ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü

Mart

İŞİN SIRRI DAYANIŞMADA…

2

4 çağdaş sanat galerisinin bir araya gelerek organizasyonunu üstlendiği, 20 Şubat 2024’teki ön gösterimle açılan Art Show: Galeriler Buluşması, Yapı Kredi Özel Bankacılık’ın kurumsal sponsorluğunda 21-25 Şubat 2024 tarihleri arasında The RitzCarlton Residences, Istanbul, B Blok Fulya Girişi’nde gerçekleşti.

Mart

Çağdaş sanat ortamında önemli bir konumda olan galerilerin Türkiye’den temsilcileri, etkinliğin organizasyonunda iş bölümü yaparak belli roller üstlenmenin yanı sıra, bir arada olmanın gücüyle dayanışma odaklı bir sergileme modeli benimsedi. Sanata değer veren kurum ve markaların desteğiyle gerçekleşen sergi, dinamik bir program ve konuşma serileriyle de izleyici, sanat profesyonelleri ve kültür sanat aktörleriyle yoğun ve verimli bir diyalog içinde gerçekleşti. Sergide, farklı galerileri ortak bir dil altında toplayabilmek adına mimari tasarımı Emre Arolat (EAA) ve Murat Tabanlıoğlu (TA) ortaklaşa üstlendi. Etkinlik, İBB Kültür AŞ ve Şişli Belediyesi’nin reklam ve tanıtım desteğiyle düzenlendi.



Mart

Benzer düşünce ve beklentilerle yola çıkarak, birlikte ve eşitlikçi bir sanat ortamında sergi yapma arzusuyla şekillenen etkinlik, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Ambidexter, Anna Laudel, Art On İstanbul, artSümer, Bosfor, BüroSARIGEDİK, C.A.M Galeri, Ferda Art Platform, Galeri 77, Galeri Nev İstanbul, GALERIST, KAIROS, Martch Art Project, MERKUR, Öktem Aykut, PG Art Gallery, Pilot, Pi Artworks, PILEVNELI, Rıdvan Kuday Gallery, Sanatorium, THE PILL, Versus Art Project, x-ist etkinlikteki katılımcı galeriler arasında yer aldı.