Ocak 2 2024

Zirvedeki stil

Aralık

ŞIKLIĞIN DORUKLARINDA…

B

embeyaz kar örtüsü ve dağların zirvesinde huzur... Lüks markaların kayak koleksiyonları işte bu muazzam kış manzarasına eşlik ediyor. Bu koleksiyonlar, sadece pistlerde değil, aynı zamanda şıklığın ve konforun doruklarına tırmanmak isteyen herkes için bir davet niteliğinde. İşte sizin için seçtiklerimiz…

Aralık

Pucci ve Fusalp iş birliği
Pucci’nin kaleydoskopik baskıları daha çok İtalyan ve Fransız rivieralarının cazibesiyle ilişkilendirilebilir, ancak kayak giyimi uzmanı Fusalp ile imza atılan yeni iş birliği, moda evinin estetiğini yamaçlara taşıyor. Pucci’den Camille Miceli ve Fusalp’tan Mathilde Lacoste’un iş birliğiyle yaratılan koleksiyonda ikonik Pucci baskıları kayak takımları, pantolon, üst, eldiven ve parkaların yanı sıra tozluk ve çorapları da kapsayan eksiksiz bir kayak kapsülünü süslüyor.

Aralık

Balenciaga’nın ilk kayak koleksiyonu
Balenciaga, kreatif direktör Demna tarafından hazırlanan ilk kayak koleksiyonunu tanıttı. Tasarımcının gündelik hayata dair kendine özgü yorumlarını içeren koleksiyonda kargo pantolon ve dolgulu parka ceketlerin boyutlarının büyüdüğünü, kayak kıyafetlerinin 1990’lar tarzı logolarla süslendiğini ve gözlüklerin sportif aynalı lenslerle sunulduğunu görüyoruz. Bununla birlikte membran kaplama teknik yırtılmaz kumaşlar, sofistike havalandırma sistemlerine sahip pil ömründen tasarruf sağlayan cepler gibi teknik yenilikler koleksiyonun tamamında yer alıyor.



Aralık

Dinamik bir kış gardırobu: LV Ski
LV Ski koleksiyonuyla dağ kıyafetlerinin çağdaş bir yeniden yorumunu sunan Louis Vuitton, “dinamik bir kış gardırobu” olarak tanımlanan şık siluetlerle karşımıza çıkıyor. Kürk yakalar, yüksek teknolojili kayak ceketleri, pistlerin parıltısına karşı koruma sağlamak için teknolojiyle donatılmış güneş rengi kayak maskeleri ile çok sayıda performans parçası ve kayak sonrası siluet içeren seri, hem erkekler hem de kadınlar için giyim ve aksesuarlarda yenilikçi teknik malzemeler içeriyor. Moda evinin Capucines el çantasının versiyonlarından kürklü Chelsea botlarına kadar diğer aksesuarlar monogram ve buzuldan ilham alan motiflerle öne çıkıyor.

Aralık

Dağların büyüsü, kışın ihtişamı: DiorAlps
Maria Grazia Chiuri’nin çağdaş feminenliğe getirdiği romantik yorum, Dior’un “dağların büyüsü ve kışın ihtişamından” esinlenen yeni kış kapsülünü etkilemeye devam ediyor. Dior Oblique monogram süslemeli kaz tüyü montlardan 1970’lerden esintiler taşıyan sportif ribana örgülere kadar çeşitli parçalardan oluşan koleksiyon Alp kaçamaklarına uygun bir şekilde “DiorAlps” adını taşıyor. Zengin koleksiyonda ayrıca Paris’in tarihi haritalarını hatırlatan baskılar, yaldızlı kelebek motifli tafta ve cesur çizgiler dikkat çekiyor.

Aralık

Zamansız ve şık: Giorgio Armani Neve
Geçen yıl İsviçre’nin tarihi kayak merkezi St. Moritz’de düzenlenen ve 1985’te tanıtılan koleksiyonun yeniden lansmanını müjdeleyen defilenin ardından, Giorgio Armani Neve bu kış tasarımcının tipik İtalyan zarafetini sıfırın altındaki iklimlerin talepleriyle birleştiren “kapsamlı bir dağ gardırobu” vaadiyle geri dönüyor. Kadınlar için şık, vücudu saran kayak takımları, puffer montlar, tiftik pantolonlar, kasklar ve gözlüklerin yanı sıra geniş bir kayak sonrası seçki de bu lüks vitrinde kayak severleri bekliyor.