Ocak 2 2024

Dünyanın en lüks mağazaları

Aralık

ALIŞVERİŞİ LÜKS BİR RİTÜELE DÖNÜŞTÜREN MEKÂNLAR

D

ünyanın en lüks mağazaları konuklarını bir ayrıcalığın içine çeken mimari zarafetleri, seçkin markaların muazzam koleksiyonları ve sundukları hizmetle alışverişi bir ritüele dönüştürüyor. İşte Londra’nın simgelerinden biri olan Harrods’tan Paris’in gözdesi Galeries Lafayette’e dünyanın en lüks mağazaları…

Aralık

Galeries Lafayette, Paris
Paris, Marie Antoinette’in modaya büyük harcamalar yaptığı ve Coco Chanel’in ikonik Küçük Siyah Elbise’yi yarattığı şehir... Bugün Paris’te tasarımcılar moda dünyasını büyülemeye devam ediyor. Boulevard Haussmann’da 1912 yılında açılan Galeries Lafayette ise bu moda şehrinin en prestijli alışveriş mekânlarından biri olarak öne çıkıyor. Art Nouveau dekora sahip cam kubbesiyle hayranlık uyandırıcı bir yapı olan Galeries Lafayette her hafta dünyanın önde gelen moda markalarının en son trendlerinin sergilendiği defilelere ev sahipliği yapıyor. Armani, Balenciaga, Burberry, Bulgari, Calvin Klein, Céline, Chanel, Christian Dior, Chloé, Givenchy, Hermès, Isabel Marant, Karl Lagerfeld, Kenzo, Louis Vuitton ve Prada gibi merkezi Paris’te bulunan çok sayıda ünlü moda markası Galeries Lafayette’de ziyaretçileri bekliyor.

Aralık

Saks Fifth Avenue, New York
Saks Fifth Avenue, müşterilerinin kendilerini ilham verici bir tarzla ifade etmelerine yardımcı olma misyonuyla hareket eden lüks modanın önde gelen destinasyonlarından biri olarak biliniyor. New York’un simge yapılarından birinde yer alan Saks Fifth Avenue, Andrew Saks tarafından kurulduğu 1924 yılından bu yana müşterilerine unutulmaz bir alışveriş deneyimi sunmayı hedefliyor ve bunu kesinlikle başarıyor. Alışveriş tutkunlarının “Saks’ın cam duvarlarının ardındaki vitrinlere uzun uzun bakmadan New York’taki hiçbir alışveriş turu tamamlanmış sayılmaz” söylemi de bunun bariz bir kanıtı. Dünyanın en seçkin markaları Saks Fifth Avenue’nun vitrinlerinde kendine yer bulurken, mağazada düzenlenen özel etkinlik defile ve özel koleksiyon tanıtımları alışveriş deneyimini daha da özel kılıyor.



Aralık

Harrods, Londra
Dünyaca ünlü mağazanın 1985 yılında Mısırlı Mohamed Al Fayed tarafından satın alındığını ve 2010 yılında Katar Holding’e satıldığını biliyoruz. Ancak Harrods’ın geçmişi bundan çok daha öncesine dayanıyor. 1834 yılında Charles Harrod’un işletmeye başladığı küçük bakkal dükkânı 1849 yılında Brompton’a taşınmış, Harrod ilerleyen yıllarda komşu evleri ve binaları satın alıp işletmesini genişletmeye başlamış. Aslında 1883 yılının Aralık ayında Harrods yerle bir olmuş ancak kısa bir süre sonra daha büyük ölçekte yeniden inşa edilmiş. Harrods bugün yılda yaklaşık 15 milyon kişinin ziyaret ettiği bir alışveriş mekânı olarak giyim, ayakkabı, aksesuar, spor malzemeleri, oyuncak, mücevher, lüks ürünler ve daha fazlasını içeren geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. 3000’den fazla markaya ev sahipliği yapan mağazada yıl boyunca tadım, atölye ve sergi gibi birçok etkinlik düzenleniyor. Bu arada bu ikonik mağaza ile ilgili ilginç bir bilgi verelim. Dünyanın ilk yürüyen merdiveni 1898 yılında Harrods’da kurulmuş. İlk birkaç hafta boyunca müşteriler bu yeni icattan korktukları ve şüphelendikleri için kullanmak istememişler. Harrods, bedava brendi dağıtarak müşterilerini yürüyen merdiveni kullanmaya ikna etmiş!

Aralık

De Bijenkorf, Amsterdam
1870 yılında açılan ve o zamandan beri Amsterdam’da ünlü bir simge haline gelen efsanevi De Bijenkorf mağazası köklü tarihi ve müşterilerine sunduğu lüks alışveriş deneyimi ile öne çıkıyor. İsmi Hollandaca’da “Arı Kovanı” anlamına gelen De Bijenkorf, tarihi boyunca çeşitli dönemlerde yapılan genişleme ve yenileme çalışmaları ile modern alışveriş beklentilerine uyum sağlamayı başarmış durumda. Hollanda’nın lüks alışveriş sahnesinde sağlam bir yere sahip olan De Bijenkorf, 6 katlı etkileyici binasında dünyanın ve özellikle Avrupa’nın en ünlü markalarından seçkin giyim, aksesuar, kozmetik, ev eşyaları ve mücevher koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor. Ünlü alışveriş mekânı Amsterdam, Lahey, Rotterdam ve Utrecht’te bulunan ana mağazaları ile Amstelveen, Eindhoven ve Maastricht gibi şehirlerdeki daha küçük mağazalarıyla hizmet veriyor.

Aralık

Galleria Vittorio Emanuele II, Milano
Büyüleyici Galleria Vittorio Emanuele II, mimari bir anıt ve Milano’da eşsiz bir simge yapı olarak karşımıza çıkıyor. Kral Victor Emmanuel II onuruna 1865 ve 1877 yılları arasında neo-Rönesans tarzında inşa edilen yapı, üzerinde bir kubbe yükselen sekizgen merkeze sahip haç şekliyle dikkat ediyor. İnşa edildiğinde, İtalya’da ilk kez metal ve camın bir arada kullanılması ve Avrupa’nın ilk pasajı olması da dünyaca ünlü Galleria Vittorio Emanuele II’yu özel kılan detaylar arasında… Şu anda, dünyanın en ünlü markalarından geniş bir ürün yelpazesi sunan 30’dan fazla butiği ile hizmet veriyor. Ayrıca şık restoran ve kafelerin yanı sıra, Michelin yıldızlı Cracco’ya da ev sahipliği yapıyor.