Şubat 2 2024

Lüksün yeni olmazsa olmazı: Ev içi barlar

Şubat 2

TÜM DETAYLARIYLA…

K

alabalıklardan uzak, ev konforunda günün yorgunluğunu atmak için ev barından daha uygun bir yer olabilir mi? İngilizcede wet bar olarak tanımlanan bu barlar, isimlerini içlerinde bulunan lavabodan alıyor ve lüks ev tanımını bir adım öteye taşıyorlar. Gelin, bir ev barının olmazsa olmazlarına yakından bakalım.

Şubat 2

İşlevli bir lavabo, hazırlık ve servis aşamasını çok daha efektif hale getirir; üstelik bar alanının temiz tutulmasına destek olur. Bu sayede etrafa dökülme endişesi olmadan içeceklerinizi rahatlıkla karıştırabilirsiniz.

Kulağa saçma gelebilir ancak o leziz kokteylleri yaparken kullanacağınız meyve-sebzeleri çöp çıkartmadan ortadan kaldırmanın en etkili yolu, iyi bir çöp öğütücüsünden geçer. Sizi hem çöpten kurtarır hem de zamandan. Favori 10 ya da 20 şarabınız varsa ve bunları arkadaşlarınıza ilk içki olarak sunmayı planlıyorsanız, bir şarap soğutucu en sevdiklerinizi her an içime hazır tutmanızı sağlar. Sadece şarap saklamak için özel olarak tasarlanmış bölmeler kullanışlı olmasının yanı sıra barın görüntüsüne lüks ve gösteriş katar. Soğutucunuzu zengin şarap raflarıyla tamamlayabilir, bu sayede barınızı tasarım anlamında bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Şubat 2

Buz makinesi, lüks bir ev barının olmazsa olmazlarından biridir. O küçük buz kovasının zaman zaman gerçekten yetersiz kaldığını bilmeyen yoktur! Buz makinesi sizi buz telaşından kurtarır ve buzların elinizin altında her an kullanıma hazır olmasını sağlar.



Şubat 2

Ev ortamındaki keyifli sohbetten fazla uzaklaşmadan, aradığınıza kolayca ulaşmak için tezgâh altı buzdolabı en iyi çözümdür. Bazen genel alan için de oldukça yeterli olabilir. Ama eğer tam teşekküllü bir barınız olsun isterseniz, yeteri büyüklükte bir buzdolabını ekstra olarak eklemeyi düşünebilirsiniz.

Elbette tüm bunların yanında iyi aydınlatılmış bardak rafları, kesme tahtaları ve içki hazırlamak için gereken malzemeleri dekorun bir parçası haline getirecek özenli sergileme alanlarıyla ev barınızı göze hitap edecek bir hale getirmeniz mümkün. Ayrıca tam bir bar atmosferi yakalamak için yüksek bir bar tezgâhı ya da daha samimi ama şık bir görüntü için mermer bir ada düşünebilirsiniz.