Şubat 2 2024

Efsane isimlerin konakladığı dünyaca ünlü oteller

Şubat 2

YAŞANMIŞLIKLARLA DOLU BİR KONAKLAMA DENEYİMİ…

H

ollywood yıldızlarından dünya liderlerine, yazarlardan ressamlara ünlü isimlerin izini sürebileceğiniz oteller, ayrıcalıklı bir konaklama deneyimi sunmanın ötesinde, yaşanmışlıklarla dolu geçmişleri ile de ziyaretçileri büyülüyor. İşte efsane isimlerin uğrak noktası haline gelmiş dünya çapındaki otellerden sizin için seçtiklerimiz…

Şubat 2

Savoy Hotel
İngiltere’nin ilk lüks oteli olan Savoy, Londra’nın kalbinde, Thames Nehri üzerinde mükemmel bir konuma sahip. Lüks otel sahnesinde 130 yılı aşkın süredir ön planda olan Savoy, konuklarına sürekli gelişen bir deneyim sunuyor. Forbes Travel Guide’dan Condé Nast Traveler’a, World’s 50 Best Bars’tan Tales of the Cocktail’e birçok prestijli ödüle layık görülen Savoy’da konaklamış ünlü konuklardan bazılarının isimlerini taşıyan tek yatak odalı Edward dönemi süitler, otelin en geniş konaklama seçenekleri arasında yer alıyor. Personality Suite River View’deki her süit Thames Nehri’ne bakıyor; konuklara bir zamanlar Claude Monet’ye en ünlü eserlerinden bazılarını resmetmesi için ilham veren ve Maria Callas, Winston Churchill, Charlie Chaplin ve Katharine Hepburn gibi isimlerin Savoy’a tekrar tekrar gelmesine vesile olan muhteşem manzarayı izleme şansı sunuyor.
www.thesavoylondon.com

Şubat 2

Fairmont The Queen Elizabeth
Kanada’nın ikinci büyük kenti olan Montreal’in şehir merkezinde yer alan lüks Fairmont The Queen Elizabeth, şehrin canlılığını keşfetmeye başlamak ideal bir başlangıç sunuyor. Konuklarını cesur bir sanatsal yaklaşımla tasarlanan aydınlık ve dinamik odalarda ağırlayan otelin en heyecan verici konaklama seçeneklerinden biri ise John Lennon ve Yoko Ono süiti. 1969 yılında John Lennon ve Yoko Ono’nun otelin 1742 numaralı süitinde, çiçekler ve fotoğrafçılarla çevrili bir ortamda Give Peace a Chance single’ını kaydettikleri biliniyor. Ünlü çiftin adıyla anılan süitte çiftin kayıt seansının siyah beyaz resimleri yer alıyor. John Lennon’ın ölüm yıldönümü olan 8 Aralık’ta otele giriş yaparsanız, süitin önünde iki düzine kırmızı ve beyaz gül görebilirsiniz.
www.fairmont.com/queen-elizabeth-montreal

Şubat 2

Warwick New York
20. yüzyılın başlarında medya patronu olan William Randolph Hearst tarafından hayatının aşkı aktris Marion Davies için 1926 yılında inşa edilen otel, Manhattan’ın en çok tercih edilen konaklama mekânı olarak öne çıkıyor. Elvis Presley, James Dean, Jane Russell, Elizabeth Taylor gibi isimleri ağırlayan otel, aktör Cary Grant’a da 12 yıl boyunca ev sahipliği yapmış. Ayrıca 1965’te The Beatles’ın ABD’ye ilk gelişinde, binlerce hayranın dörtlüyü görebilmek umuduyla otelin etrafını sardığı biliniyor. Bugün Warwick New York, diğer konaklama seçeneklerinin yanında, otel tarihinde önemli rol oynamış Hollywood efsanelerine ve kültürel ikonlara saygı göstermek için ayrı ayrı tasarlanan sekiz imza süitiyle konuklarını ağırlıyor.
www.warwickhotels.com/warwick-new-york



Şubat 2

Ritz Paris
Geçmişten bugüne yazar, sanatçı ve tasarımcıların Paris’teki uğrak mekânlarından biri olan Ritz Paris’in Sarah Bernhardt, Jean Cocteau, Elsa Schiaparelli, Marguerite Yourcenar ve Gianni Versace gibi ünlü isimlere ev sahipliği yaptığı biliniyor. Ancak bu isimler arasında Coco Chanel’in ayrı bir yeri var. 1937 yılında bir günlüğüne buradaki bir süite yerleşmeye karar veren Coco Chanel, 87 yaşında hayatını kaybedene kadar bu otelde yaşıyor. Tam da bu yüzden Ritz’den “evim” diye söz ettiği bilinen ünlü tasarımcıya adanmış süit, otel için duygusal bir öneme sahip. Otelde, 15 Place Vendôme efsanesinin şekillenmesine yardımcı olan ünlü isimlere saygı duruşunda bulunan farklı süitler de yer alıyor.
www.ritzparis.com

Şubat 2

Pera Palace Hotel
Elbette bu listenin olmazsa olmazı, uzun yıllar boyunca Avrupa ve Amerikalı turistlerin İstanbul ziyaretlerinin favorisi olan Pera Palace Hotel… Dünyada en çok okunan kitapların yazarı olan Agatha Christie’in İstanbul’a her gelişinde Pera Palace’ın 411 numaralı odasında konaklaması Pera Palace’a ayrı bir gizem katıyor. Hatta Agatha Christie’nin Doğu Ekspresinde Cinayet adlı romanını Pera Palace’ta yazdığı biliniyor. Yazarın otelle ilgili merak konusu olan bir macerası da var. 1926 yılında 11 gün boyunca kayıplara karışan Agatha Christie’nin otomobili bir göl kenarında bulunuyor ve tüm aramalara rağmen yazarın çevrede bulunamaması onun göle düştüğünü düşündürüyor. Aniden ortaya çıkan Agatha Christie’nin kayıp 11 gününü film yapmak isteyen bir film şirketinin araştırmaları, bu günlerin sırrının Agatha Christie’nin Pera Palace’ta sakladığı anahtarla çözülebileceğini ortaya çıkarıyor. Rivayete göre, bu anahtar 11 kayıp günün gizemli hikâyesinin bulunduğu bir başka kapıyı açıyor! Pera Palace Hotel’in Agatha Christie’ye adanan 411 numaralı odası misafirlerini bu konseptte ağırlamaya devam ediyor.
www.perapalace.com