Ekim 2020

Üzüm kokusuyla uyumak

Mağaza

UÇSUZ BUCAKSIZ BAĞLAR, ŞARAP TADIMI VE YEREL LEZZETLER…

S

onbahar mevsimiyle başlayan üzüm hasadına bağ otellerinde tanıklık etmenin şimdi tam sırası… Butik şarapçılık kültürünün yükselişiyle beraber çoğalan bağlar, tatil anlayışımıza “bağ bozumu”nun da eklenmesini sağladı. Çoğunluğu kendi şaraplarını üreten bağ evleri hem bulundukları konumlar hem de eşsiz lezzet sunumlarıyla konuklarını büyülemek için var gücüyle çalışıyor. Bağ evleri yalnızca şarap değil yerel üretimle ve hatta kendi mahsulleriyle ürettikleri taze yemekleriyle de adından söz ettiriyor. İşte bağ bozumuna tanıklık edebileceğiniz ve size unutulmaz deneyimler sunacak bağ evlerinden bazıları…


Oteller

Talay Bağları Konukevi, Bozcaada

1600'lü yıllarda Osmanlı İmparatorluğu tarafından Bozcaada'ya yerleştirilen ilk Müslüman-Türk ailelerden biri olan Talay Ailesi mensubu dört kardeş, ailelerine ait 45 yıllık bağ evini restore etmiş. Dört odasıyla ev atmosferi yaşamak isteyen konuklar için birebir. Hem deniz hem de bağ manzaralı teraslarıyla anılarınıza eşlik etmek için hazır.


Oteller

Bakucha Vineyard Hotel, Kırklareli

Istranca Dağları eteklerinde, her biri özel teraslı 26 junior suite, “Şefin Masası”na konuk olabileceğiniz restoranındaki leziz yemekler, Kule Bar’da nefes kesen günbatımı manzarası ve atıştırmalıklar, yüzme havuzu ve jakuzisi, sauna ve zengin bir masaj ve bakım menüsü vadediyor. Gelmişken bağları gezebilir, bağların ve koruların arasındaki patikalarda yürüyüş yapabilir, dilerseniz mevsimine göre üzüm, kiraz, armut, yaban kekiği, kuşburnu, kuzukulağı, mantar toplayabilir, tepeye kondurulmuş kamelyada manzaranın ve özel menülerin tadını çıkarabilirsiniz.


Oteller

Dessera Bağ Evi, Kırklareli

Beşi süit olmak üzere 18 odası bulunan Dessera Bağ Evi, Kırklareli Vino Dessera Bağları içinde yer alıyor. 200 dönümlük bağ arazisinde hem şarap hem de otelin bahçesinde yetiştirilen ürünlere doyacağınız lezzetli bir tadım turu sizi bekliyor. Sonbaharda hasat, kışınsa keyifli şömine sohbetleri sizi bekliyor…


Oteller

Urla Bağevi Vineyard Hotel, İzmir

Sade ve modern bir tarzda inşa edilmiş Urla Bağevi’nde altı oda bulunuyor. Doğayla iç içe bir tatil için özel olarak tasarlanmış otelde Urla Bağ Yolu üreticilerinin şaraplarını tadabilir, yemyeşil atmosferinde huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.


Oteller

Teruar Urla, İzmir

Çiçeği burnunda bağ evlerinden biri Teruar Urla. Sadelik, tasarımdan mutfağa kadar her noktasında kendini hissettiriyor. Urla’nın bağlarına ve tepelerine hâkim odalarla bulunduğu yerin enerjisini yansıtan çiftlik evlerinde öncelik doğanın içinde kalmak. Minimal tasarımların arasından şeflerinin üretimleriyle masanıza gelecek özel tariflerin keyfini çıkarın.


Oteller

Od Misafirhane (Od Urla), İzmir

Son zamanlarda özellikle “tarladan sofraya” anlayışıyla adından sıkça söz ettiren Od Urla, zeytin ağaçlarıyla çevrili muhteşem mekânında daha uzun kalmak isteyenlere konaklama imkânı da sunuyor. Ev rahatlığı sunan odaları, yeşillikler içindeki havuzu, yerel üreticilerden özenle seçilmiş organik ürünlerle dolu kahvaltısıyla Od Urla, çevresindeki doğanın içinde adeta kamufle olmuş bir mekân.


Oteller

Manej Urla, İzmir

Doğanın bize hizmet etmek için var olmadığı bilinciyle hareket eden Manej Urla, hem bir at çiftliği hem de şehirden uzak birkaç gün geçirebileceğiniz 13 odalı bir otel. Urla'nın Ukuf Mevkii’nde, ödüllü şarapların üretildiği bağlarla çevrili lokasyonu bile burayı sevmeye yeter. Kerpiç sıva yöntemiyle inşa edilen, doğal malzemelerin tercih edildiği odalardaki nostaljik detaylarla birlikte sıcak, modern bir köy evinde kalmanın tadını çıkarabilirsiniz.


Oteller

Barbare Bağları, Tekirdağ

Barbare Bağları 230 dönümlük bir arazide yer alıyor. Eşsiz mikro iklimi sayesinde dünyanın en leziz üzümlerinin yetişebildiği bağlarda, üzümün ve şarabın yolculuğuna daha yakından eşlik etmek isterseniz Barbaros Bağ Evi Otel’in gösterişten uzak dekore edilmiş 40 odasından birinde konaklayabilirsiniz. Bu bağlarda yetişen Merlot, Cabernet Sauvignon, Grenache, Syrah ve Mourvèdre üzümlerinin sonbaharda toplanıp doğrudan üretimhaneye götürülmesine de tanıklık edebilirsiniz.


Oteller

Sunolus Vineyard House, Kayseri

Sekiz lüks odasıyla Kayseri’de bir butik bağ deneyimi sunan Sunolus Vineyard House’un Molu Çiftliği’ndeki organik bağları, yalnızca bu bağların özenle üretilen şaraplarını değil; aynı zamanda gastronomi ve konaklama deneyimini de bir arada sunuyor. Doğanın kalbinde kuş cıvıltıları eşliğinde organik ürünlerden oluşan nefis bir kahvaltının ardından pilates ve çeşitli meditasyon etkinliklerine katılmanız da mümkün.

Gelişmeleri takip edebileceğiniz hesaplar

Yeni ürünler, hasat zamanları, en iyi eşlikçiler, nerede ne içilir? Şarap konusunda takip etmekten keyif alacağınız hesaplardan birkaçını sizin için seçtik.

@levonbagis

Türkiye’de şarap denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Levon Bağış, Instagram hesabında tadımdan eşlikçiye, çeşitlerden bölgelere kadar şarapla ilgili bilinmesi gereken her şeyi keyifle anlatıyor. Buradan aynı zamanda konuk olduğu yayınların kayıtlarına ve verdiği eğitimlerin duyurularına da ulaşmanız mümkün.

@winemoments

Şarapları yerinde; bağlarında, üzümlerin arasında ya da mahzenlerde tatmayı sevenler için şahane bir rehber winemoments. Şarap çeşitlerinden yeni çıkan şarapların detaylı incelemelerine kadar merak ettiğiniz tüm bilgileri burada bulabilirsiniz.

@gustomehmetyalcin

Aynı zamanda içki uzmanı ve yemek yazarı olan Mehmet Yalçın, keşfettiği yeni lezzetleri, mekânları ve gastronomi dünyasından haberleri hesabından paylaşıyor. Yeni çıkan serilerin detaylı incelemeleriyle şarap meraklılarına keyifli bilgiler veriyor.

@tadimatolyesi

Adı üzerinde tadım programlarıyla tanıdığımız Atakan Aya, tadım notlarını takipçileriyle paylaşırken tadım yapmanın inceliklerini, yeni ürünleri ve onlarla ilgili ipuçlarını da vermeyi ihmal etmiyor.