Haziran 2020

Babalar Günü’nde motosikletle özgürlüğe sürün.

Babalar Günü

MOTOSİKLET KULLANMAK ÖZGÜRLÜĞE YOL ALMAKTIR. BABALAR GÜNÜ’NDE BEYEFENDİLER İÇİN GEÇMİŞTEN İZLER TAŞIYAN, MODERN KLASİK MOTOSİKLETLER İYİ BİR ALTERNATİF OLABİLİR.

Y

az aylarına girdiğimiz şu günlerde dışarıda olmak, gezmek, yeni yerler keşfetme duygusu insanın bütün benliğini sarar. Bu duygunuzu tatmin etmenin en etkin araçlarından biri de motosiklettir. Bu yüzden bir yere varmaktan çok gezmeyi amaçlayanlar için keyifle sürebilmenize yardımcı olacak kısa bir liste hazırladık. “Modern Klasikler” olarak adlandırılan, tarihi ve hikâyesi olan motosiklet türü son dönemde yeniden moda oldu.

Modern klasik tanımı, dizaynı ile 1960-70’lerin klasik motosikletlerinin izlerini taşıyan, o dönemin ruhunu yaşatan, bunun yanında günümüz teknolojileriyle donatılmış motosikletler için kullanılıyor. Bu motorlar, hızdan daha çok gezi amaçlı kullanılıyor. Genellikle beygir gücü değil, torku yüksek makinalar olduğu için de “uysal” motosikletler olarak biliniyor. İşte sizin için seçtiğimiz Türkiye’de de satılan modern klasik motorlar.


Babalar Günü

Triump T100-T120

1884 yılında kurulan İngiliz Triumph dünyanın en köklü motosiklet şirketlerinden biri. Şirketin ilk kez 1959 yılında piyasaya sürdüğü Bonnevielle serisinin modern versiyonları ülkemizde de hala satılıyor. İşte bu mirasın devamı olan T100 modelinin kalbinde 900cc sıvı soğutmalı enjeksiyonlu, 50 beygir güç üreten 80nm torka sahip motor bulunuyor. 5 vitesli şanzımanla çalışan bu motosikletin eski versiyonlarını aralarında aktör Marlon Brando, Steve McQueen’in de bulunduğu birçok ünlü kullandı. Marlon Brando’nun 1953 yapımı ünlü The Wild One filminde kullandığı motosiklet bir Triumph’tı. Yine Steve McQueen’in The Great Escape filminde kullandığı motosiklet bir Triumph Trophy’ydi. İkonik modelin T120 versiyonu ise 1200cc sıvı soğutmalı, 75 beygir güç üreten ve 100nm torka sahip motorla sunuluyor. T100 ile görünüm olarak farkı olmayan bu motosikleti küçük kardeşinden ayıran en temel fark ise 6 vitesli şanzımanla satışa sunulması. Her iki motorda da ABS ve çekiş kontrol sistemi bulunuyor.


Babalar Günü

Moto Guzzi V7 III

Moto Guzzi motosiklet dünyasının klasik markalarından biri. Kurucularının arkadaşı olan Giovanni Ravalli’nin 1919 yılında bir test uçuşunda hayatını kaybetmesi anısına seçilen, kanatlarını açmış kartal motifi bugün hala kullanılmaktadır. Moto Guzzi 2004 yılında İtalyan Piaggo Grubu’na dahil oldu. Şirketin ikiz V (V twin) 700 cc’lik motor bloğuyla satışa sunduğu Moto Guzzi V7 modern klasik dünyasının önde gelen modellerinden biridir. Tasarımı 1950’lere dayanan 6 vitesli şanzımanla satışa sunulan Moto Guzzi V7 III, 744cc’lik bir motor bloğuna sahip. 52 beygir güç üreten V twin motor 60nm torka sahiptir. Moto Guzzi V7 III’u diğerlerinden ayıran en temel özellik zincir aktarımı yerine şaft aktarımı kullanmasıdır. Bu sayede motorun biraz daha dingin olduğu söylenebilir. (Moto Guzzi V) III modellerinde ABS ve çekiş kontrol sistemi bulunuyor.


Babalar Günü

Indian Scout

ABD’nin ilk motosiklet üreticisi olan ve Harley Davidson’un ülkedeki en büyük rakibi Indian, Türkiye’de fazla bilinmese de oldukça eski bir geleneğe sahip. 1901 yılından bu yana motosiklet üreten Indian’ın dünyada en çok satan modeli “Scout” klasikler arasında yerini aldı. Indian Scout; Harley’in aksine kullandığı sıvı soğutmalı motor ile modern dünyaya daha fazla uyum sağladı. Scout 100 beygirlik, 98 nm tork üreten yaklaşık 1131cc’lik motor bloğuna sahip. Standart ABS ile satışa sunulan motosikletin ağırlığı 253 kg.


Babalar Günü

BMW R Nine T

Otomobil dünyasının premium markası BMW’nin motosiklet dünyasındaki tarihi de en az otomobil kadar eskidir. Markanın kökleri 1960’lara kadar uzanan “R” serisinin bugüne uyarlanan modeli R Nine T, modern klasik motosikletlerin önde gelen modellerinden biridir. Alman mühendisliğinin çarpıcı ürünlerinden olan BMW Boxer motora sahip R Nine T, 1170cc ve 110 beygir güç üretiyor. BMW R Nine T, 116nm tork kapasitesine sahip ve toplam 222 kg ağırlığında.


Babalar Günü

Harley Davidson Softail Street Bob

Harley Davidson belki de motosiklet markaları arasında en bilinenidir. Motosiklet denince akla ilk gelen isim olan Harley, dünyanın en değerli 100 markası sıralamasına girebilmiş tek motosiklet markası. Bilinenin aksine Harley Davidson, son dönemde tutucu tavrını bir kenara bıraktı ve klasik titreşimli motor bloklarını iyileştirme yoluna gitti. Şirket yeni modellerinde kullandığı Milwaukee-Eight isimli motor bloğuyla günümüz koşullarına uyum sağlamaya başladı. Harley’in orta segment serisi olan Softail serisinin giriş modeli “Street Bob”, hem dizaynı hem de yeni motoru ile öne çıkıyor. Daha önce artık üretilmeyen “Dyna” serisinden bildiğimiz Street Bob, 107 cubic inch (Yaklaşık 1750CC) yeni hava soğutmalı Milwaukee-Eight motoru ile satışa sunuldu. Street Bob, 145 nm’lik torku ile tam bir gezi canavarı. Street Bob yüksek gidonu ve rahat sürüş pozisyonu ile Harley Davidson’un en sevilen modellerinden biri. Harley Davidson diğer muadilleri ile karşılaştırıldığında biraz obez bir motorsiklet. Ağırlığı tam 248 kilogram. Her şeye rağmen Harley kullanıcılarının sıkça iddia ettiği gibi “Harley sadece bir motosiklet değil bir yaşam tarzıdır.” sloganı hala geçerli. Üstelik bir HD’den çıkan egzoz sesi de en az motor kadar ikonik. Tercih sizin.