Kasım-2 2020

50. yıla özel eşsiz bir kumaş

Landrover

1970’LERİN RENKLERİ, ÖZEL KUMAŞ, SINIRLI SAYIDA ÜRETİM…

D

ünyanın ilk lüks SUV’si 1970 yılında tanıtıldı. İkinci Dünya Savaşı’nın ardından çelik az bulunur bir malzeme hâline geldiği için alüminyumdan yapılan ilk araba deniz yeşiliydi, zira boyası askeri uçaklarda kullanılan boyalardan elde edilmişti. Her şeye rağmen dönem için epey gelişmiş mühendisliği ve lüks özellikleri onu 70’li yılların arzu nesnesi hâline getirmeyi başarmıştı. O günden sonra kültürel bir ikon hâline gelen Land Rover, Britanya dokusunu en iyi temsil eden markalardan biri oldu. Marka, aynı kulvarda olmasalar da duygusal olarak kendisiyle aynı kültüre sahip olan, el yapımı işçiliğin saygın ismi Henry Poole & Co ile bir araya geldi ve markanın 50. yılına özel bir kumaş çıkardılar ortaya.


Landrover

Hem Henry Poole’un hem de Range Rover’ın, benzersiz bir mirasa ve son derece cazip ürünler yaratma becerisine sahip olduğu tartışılmaz bir gerçek. Bu yüzden bir araya gelmeleri çok da şaşırtıcı olmadı. Ama ortaya çıkan ürün… İşte o şaşırmak bir yana hayranlık uyandıracak derecede başarılı.

Gelelim asıl mevzumuza, yani o özel kumaştan yapılacak o özel cekete. Savile Row'un kurucu terzilerinden olan Henry Poole & Co., Land Rover’ın 50. yılını unutulmaz kılmak için 50 ısmarlama ceket yapmaya yetecek kadar yani 120 metre uzunluğunda bir kumaş üretti.


Landrover

Toskana mavisi, Bahama altını ve Davos beyazı renklerinin bir araya geldiği kumaştan üretilen ceket; tıpkı yarım asırlık otomotiv ikonu gibi değişen teknoloji ve modaya rağmen ilk günkü havasından taviz vermeyen bir tasarım. Renk seçimi ise elbette tesadüf değil: Range Rover’ın dış boya renklerinden ilham alınmış ve klasik bir kareli kumaş deseniyle birleştirilmiş. Her bir ceket, sahibinin bireysel gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanacak, modern ve gündelik bir dokunuşa sahip olacak ve aynı zamanda zamansız bir şıklıkla giyilebilecek.

Land Rover'ın baş tasarımcısı Gerry McGovern şöyle anlatıyor, “Hem Henry Poole hem de Range Rover benzersiz bir mirasa ve son derece arzu edilen ürünler yaratma becerisine sahip. Hem Henry Poole ceketin hem de Range Rover Fifty versiyonunun seçkinlikleri onları nadir kılıyor ve bu hem Henry Poole hem de Range Rover müşterilerine hitap eden bir şey. "


Landrover

Tam burada eklememiz gereken bir şey var; kutlamalar 50 ısmarlama ceketle sınırlı değil. Sınırlı sayıda üretilen Range Rover Fifty'de 35 yıldır ilk kez aynı araç renkleri ile piyasaya çıkıyor. Land Rover bu yaşını yalnızca 1970 adet üretilen özel seri ile kutluyor.

On yıllar boyunca bu pratik dev, estetik güncellemeler ve iyileştirmelerden geçti ve iç mekânı lüks ve keyifli hâle geldi. McGovern, tasarımın üç duygusal temel öğeye odaklandığını söylüyor. İlki içgüdüsel: Ona baktığınızda onu arzularsınız. İkincisi davranışsal: Onu kullanırken, yapması gerekeni yapacağından eminsinizdir. Ve son olarak, yansıtıcı: Heyecanı bir kez deneyimledikten sonra bile heyecanlandırmaya devam eder.

Tüm bu şartlar altında yıldönümü sebebiyle elimizde iki muhteşem koleksiyonluk fırsat var diyebiliriz. Yalnızca 1970 adet üretilmiş Range Rover Fifty ve yalnızca 50 adet üretilecek özel dikim Henry Poole ceket…