Kasım 2020

Evleri akıllandırmanın türlü yolu var!

Keyifli İcatlar

EV YAŞAMINI KEYİFLİ KILACAK İCATLAR...

E

vde geçirdiğimiz zaman arttıkça hiç farkında olmadığımız ihtiyaçlar çıkıyor ortaya. Evet, ortalığı kasıp kavuran yeni ev teknoloji modası kesinlikle temizlik üzerine. Evin tüm planını çıkarıp aklında tutup sizin programınıza göre evi temizleyen akıllı robotlar, kablosuz şarj özellikli süpürgelerle yarış hâlinde. Ama hepsi bu kadar mı? Tabii ki değil. Hayatı kolaylaştıracak ve dahası keyifli kılacak onlarca ürün bize göz kırpıyor!


Keyifli İcatlar

Evde barbeküye hazır mısınız?

Açık alan ve mümkünse güzel hava ile anlamlanan barbekü keyfini evin içine taşımayı hiç düşündünüz mü? Campin barbekü belki evde yapmayı hiç düşünmeyeceğiniz bir aktiviteyi güvenli duvarlarınızın içine taşıyor. İki ana parçadan oluşan Campin’in üstünde “barbekü kâsesi” altta ise ısı modülü bulunuyor. Barbekü kâsesi altında ateş hissi verecek bir led ufak ufak titreşirken üzerindeki kömür kâsesi sayesinde kömür ateşinde ızgara yapma imkânı bulacaksınız. Peki ya duman? Evet bu işi dışarda sevmemizin en büyük sebeplerinden olan duman, ızgaranın dışındaki bölüm tarafından emilerek, gövde içinde bulunan filtre ile arıtılarak dışarıya bırakılıyor. Tıpkı bir hava temizleyici gibi. Taşınabilir yapısı sayesinde evin istediğiniz bölümünde barbekü yapabilir ve sürekli elektrik istemediği için şarjla çalıştırabilirsiniz.


Keyifli İcatlar

Aradığınız tüm bilgiler duvarda

Hava durumu haftalık tahmini, evin ısı derecesi ya da randevularınız, e-posta bildirimleriniz ve daha gün içinde ihtiyaç duyabileceğiniz birçok bilgi duvarınızda. Google Nest Clock, akıllı saatlerden ilhamla “yaşam takip aracınızı” duvarınıza monte etmenizi sağlıyor. USB-C bağlantısı kullanarak bir prize takabilir ve duvara asabilirsiniz. O da size saat, tarih, hava durumu ve diğer birçok bilgiyi sürekli olarak ekranda gösterir. Saatinizle konuşabilir, ondan ekran görselini değiştirmesini isteyebilir ya da aile fotoğraflarınızı açmasını söyleyebilirsiniz. Yeni bir e-posta aldığınızda veya günlük randevularınızı size haber vermesini isteyebilirsiniz. Canınız isterse size motivasyon cümleleri gösterebilir. Dinamik bir ekrana sahip olması, Nest Clock'ın her tür evde, her yerde çalıştığı anlamına gelir. Bilgilendirici, minimalist veya dekoratif saat arayüzleri arasında, tıpkı bir akıllı saatte yapabileceğiniz gibi seçim yapabilir ve aynı zamanda Nest Clock'ınıza, akıllı evinizin göstergelerini sizin için kontrol etmesini bile söyleyebilirsiniz. Zarif tasarımı ve komut dinleme özelliği olan akıllı ekranı sayesinde, tuhaf ama muhtemelen ilk kullanımdan itibaren bağımlısı olacağınız bir icat.


Keyifli İcatlar

Dezenfekte etmek için tek bir dolap

Pandemi, bir iç mimar ve mobilya tasarımcısı olan Sergio Spinel’e, zanaatını yeniden ele alması için eşsiz bir fırsat vermiş. Dekor, biçim ve işlevi birleştiren sabit bir amaca hizmet eden bir ürün: Elbise askısının tasarımını yeniden düşünmenize neden olacak POD ile tanışın. Aslında POD’u elbise askısı olarak adlandırmak ona haksızlık olur. Cihaz size paltolarınızı, şapkalarınızı asabileceğiniz, ayakkabılarınızı yerleştirebileceğiniz, telefonunuzu anahtarlarınızı muhafaza edebileceğiniz ve hatta yüz maskeniz için özel bir bölüm sağlayan bir dolap. POD, eşyalarınızı depolarken aynı zamanda PCO ve UVC teknolojisi ile dezenfekte ediyor.

Dikey ahşap kaplama sütun, yaklaştığınızda (tabanındaki hareket sensörü sayesinde) açılan ve içindeki düzenleme alanını ortaya çıkaran sürgülü bir kapıya sahip. Bel hizasındaki bir tepsi, cüzdanınızı, çantanızı, anahtarlarınızı koyacak yer sağlıyor. Aynı tepside akıllı telefonunuzu şarj etmeye yarayacak bir özellik de mevcut.

POD, “işlevsel” kelimesini tam anlamıyla karşılayan bir ürün. Son teknoloji filtreleme sistemi UVC ışınları ile birlikte içine koyduğunuz eşyaların dezenfekte olmasını sağlıyor. Yalnızca dezenfekte işlemi değil, günün biriktirdiği kokulardan da POD ile birlikte kurtulabilirsiniz. Ahşap bir sütuna benzeyen tasarımı, oldukça büyük bir alet olan POD’un evinize kolayca uyum sağlaması için düşünülmüş.


Keyifli İcatlar

Hem şık hem kullanışlı mikrofon

Kablosuz, giyilebilir kulaklık teknolojisine yeni bir bakış açısı getiren Hooke Lav, 24 bit derinliğe sahip, düşük gecikmeyle 48kHz'de kayıt yapan ve iOS, Android, DSLR fotoğraf makinesi modelleri, GoPro, çeşitli alan kaydediciler ve Mac ile PC ile uyumlu, giyilebilir bir mikrofon. Bluetooth 5.0 aracılığıyla, bu mikrofon, kullanıcıların herhangi bir yerde her şeyi kaydetmesine olanak tanıyor. Ancak bluetooth bağlantıları her zaman güvenilir olmadığından, Hooke Lav, her bir ses kaydının gerçek zamanlı olarak yedeklenebilmesi için 8GB değerinde dahili depolamaya sahip ve böylece sesi sorunsuz bir şekilde yakalıyor.

Başlamak için sadece mikrofonu istediğiniz yere takın ve kayda basın. Bu kadar basit. Uzun işlemler ya da hantal donanımlar gerekmiyor. En güzel yanlarından biri de iyi ses kalitesi için kaynağa yakın olmanızın gerekmemesi. Hooke Lav ile ev içinde herhangi bir mesafeden herhangi bir cihaza profesyonel düzeyde ses kaydedilebiliyor.


Keyifli İcatlar

Havayı değiştirecek tasarım

Çevresindeki dekorla güzel bir şekilde harmanlanan, teknik olmaktan çok modern ve sanatsal görünen sofistike bir tasarıma sahip olan LÖV, herkesin kullanabileceği kadar basitleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sunan bir hava temizleme cihazı. LÖV, gördüğünüz herhangi bir arıtıcıya benzemeyen bir estetikle, İskandinav tasarımının minimalizminden ilhamla tasarlanmış. Yuvarlak formu, sanat ve mühendisliğin kusursuz bir dengesi gibi.

Tasarıma eşlik eden dört ayaklı bir stand, onu yere veya bir masaya yerleştirmenize olanak tanıyor. Yalnızca yedi santim kalınlığında bir kitap rafında tutulabilir hatta duvara monte edilebilir. Patentli bir hava akış sistemine sahip olan cihazda hava yanlardan emilip önden dışarı itildiğinden, saatte 150 metreküplük bir temiz hava dağıtım hızı sağlıyor. LÖV, toz, polen ve tüy gibi parçacıkları yakalamasına ve mikroorganizmaları, koku parçacıklarını ve zararlı gazları nötralize etmesine izin veren üçlü bir filtre sistemine sahip.


Keyifli İcatlar

Çiçekler yaşasın diye.

Pandemiyle birlikte ev yaşamına verdiğimiz önem arttığından bu yana çiçek yetiştirenlerin sayısı da epey çoğaldı. Ev bitkileriyle ilgilenmenin ruh sağlığına iyi geldiği bilinen gerçekler arasında. Ev bitkisi bakımının yaygınlaşmasında elbette sosyal medyanın da payı büyük. Ama gelin görün ki eve bir heves alınan bitkilerin en az evcil hayvanlar kadar ilgi beklediği göz ardı edildiğinde, ölümler de hızlı gerçekleşiyor. İşte bunun için icat edilmiş bir cihaz Botanist. Seul merkezli Sejin Park tarafından tasarlanmış olan ürün ev bitkisine dair ilgiyi onları hayatta tutacak detaylarla ve teknolojiyle birleştiriyor.

Botanist’te bulunan sonda çubuğu, bitkinin neye ihtiyaç duyabileceğini belirtmek için ev bitkinizin toprağını tarıyor, analiz ediyor ve sonuçları ekranında görüntülemenizi sağlıyor. Kullanıcı, bir hoparlör ve dokunmatik ekran aracılığıyla ev bitkilerinin toprak, pH, ışık, sıcaklık ve nem seviyeleri hakkında okunması kolay, dairesel ölçülerle bilgilendiriliyor. Dokunmatik ekran ek bilgiler de sağlıyor ve kullanıcının bitkinin sağlık düzeylerini nasıl koruyabileceğini gösteriyor. Ayrıca isterseniz ev bitkilerinizin bilgilerinin dosyalanmasını ve böylece takibinin daha güvenilir olmasını da sağlayabilirsiniz. Ve dahası cihaz telefonunuzla eşleşebiliyor, böylece evinizden ne kadar uzakta olursanız olun, ev bitkinizden en son bilgileri alabiliyorsunuz.