Mayıs 2020

Yapı Kredi Sagalassos sergisini online gezebilirsiniz.

Sagalassos

YAPI KREDİ KÜLTÜR SANAT YAYINCILIK ’BİR ZAMANLAR TOROSLAR’DA: SAGALASSOS’ SERGİSİYLE TOROSLARIN GÜNEY YAMACINDA KURULU SAGALASSOS ANTİK KENTİ’Nİ VE PİSİDİA BÖLGESİ’NİN UZAK TARİHİNİ ZİYARETÇİLERİYLE BULUŞTURUYOR.

Y

apı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ‘Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos’ sergisini online olarak gezebilirsiniz. Sergi, Toroslar’ın güney yamacında kurulu Sagalassos Antik Kenti’ni ve Pisidia Bölgesi’nin uzak tarihini üç boyutlu teknolojiyle internet üzerinden ziyaretçileriyle buluşturuyor. Sergide, Burdur Arkeoloji Müzesi’nden getirilen 368 adet tarihi eser bulunuyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ’Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos’ sergisiyle Torosların güney yamacında kurulu Sagalassos Antik Kenti’ni ve Pisidia Bölgesi’nin uzak tarihini ziyaretçileriyle buluşturuyor. Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Belçika KU Leuven Üniversitesi’nin desteklediği Sagalassos Arkeolojik Araştırma Projesi’nin işbirliğiyle hazırlanan sergide, Burdur Arkeoloji Müzesi’nden getirilen 368 adet tarihi eser, evde kaldığımız bugünlerde tarih severlerin beğenisine online olarak sunuluyor.


Haziran

Geçtiğimiz 10 yılda Türkiye’de hazırlanan en kapsamlı arkeoloji projesi ve ilk Sagalassos sergisi olma özelliğine sahip ’Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos’ sergisinde, prehistorik çağlarda Anadolu’da yaşadığı kanıtlanan ve Burdur yöresinde kalıntılarına rastlanan mamut kemiklerinden, Roma imparatorları Marcus Aurelius ve Hadrianus’un anıtsal boyuttaki heykellerine kadar çok sayıda ve farklı türde tarihi eser yer alıyor.

Antik Sagalassos sakinlerinin gündelik ve sosyal yaşamlarını, inanç ritüellerini yansıtan pişmiş toprak figürinler, tanrı, tanrıça ve kahraman heykelleri, Büyük İskender heykelciği, taş aletler, süs eşyaları, pişirme ve yemek kapları başta olmak üzere Sagalassos ve Pisidia Bölgesi’nin farklı dönemlerine ait ve geçmişe ışık tutan bu eserleri, üç boyut teknolojisiyle ykykultur.com.tr adresinden ziyaret edebilirsiniz.