Mayıs 2020

Zoom’a 8 Alternatif

Zoom

FARKLI TOPLANTI ALTERNATİFLERİYLE, KİŞİSEL KONUŞMALAR, BİR ARAYA GELME İMKÂNLARI VE HATTA FARKLI EVLERDE BERABER OYUN OYNAMAMIZI SAĞLAYACAK DİĞER UYGULAMALARI SİZİN İÇİN DERLEDİK.

Y

eni toplantıların adı “Zoom” olduğundan beri, artık takvimlerimizi ona göre ayarlar olduk. Hiç şüphesiz Zoom kalabalık toplantıları uygun bir şekilde düzenlemek için gereken her şeye sahip bir uygulama. Peki ya dahası? Farklı toplantı alternatifleriyle, kişisel konuşmalar, bir araya gelme imkânları ve hatta farklı evlerde beraber oyun oynamamızı sağlayacak diğer uygulamaları sizin için derledik.

Zoom 300 milyona ulaşan üye sayısıyla toplantılarımızın kahramanı olmaya devam ediyor. Ayarlanabilir takvimler, konuşma ayarlı görüntü gibi özellikleriyle kullanım kolaylığı ile şu an birinci sırada gibi görünüyor. Şimdilik. Zira davetsiz girilen toplantılar, kapatılamayan seslerle ara ara bozulan konsantrasyonlar ve gizlilik ayarları şüphesiyle, farklı alternatiflere yönelim başladı bile.

iOS’tan vazgeçmeyenlerin tercihi FaceTime

FaceTime iOS kullanıcılarının öncelikli tercihlerinden olmuştur. iPhone, iPad ya da Mac ile kullanabileceğiniz uygulama ile kolaylıkla bağlanıp, görüntülü ya da yalnızca sesli çağrı yapmanız mümkün. Bununla birlikte elbette FaceTime’ın da grup görüşme tercihi var. Uygulama şu an 32 kişiye kadar toplu görüşme imkânı sağlıyor.

Grup sohbetlerin eskimeyen yüzü, Skype

Skype hayatımıza gireli uzun yıllar oluyor ama bugünlerde onu yeniden hatırlamakta fayda var. Hemen her cihazda rahatlıkla kurulabilen hem sesli hem de görüntülü konuşma imkânı sağlayan Skype, bağlantı kurduğunuz cihaza ve bağlı bulunduğunuz şirkete göre değişmekle beraber 50 kişiye kadar görüntülü konuşmayı mümkün kılıyor. Aynı zamanda görüşmeleri kaydedebiliyor ve paylaşabiliyorsunuz.


Haziran

Google kullanıcılarına en rahatı: Hangouts Meet

Gmail kullananların tercih ettiği uygulamalardan biri Hangouts Chat. Bununla birlikte görüntülü konuşmayı sağlayan Hangouts Meet Google takvim ile entegre olarak çalışıyor. Link üzerinden hangi aracı kullanıyor olursanız olun (telefon, bilgisayar ya da tablet) size uyarı göndererek bağlanmanızı sağlayabiliyor. G Suite üyesi olan işletmeler için ücretsiz bir uygulama.

İş için de Amazon

Amazon.com yaklaşık iki yıl önce Türkiye’ye geldi ama takipçileri onun online bir mağazadan daha fazlası olduğunu biliyor. AWS (Amazon Web Service) dünyanın en yaygın kullanılan bulut platformlarından biri. Ve tüm bunların yanı sıra üyelerine, Amazon Chime ile toplantınızı organize etme, toplantıları kaydetme, kalabalık bağlantıları gerçekleştirme imkanı sağlıyor.

Facebook sevenlere yeni uygulama: Messenger Rooms

Facebook kullanıcıları için Messenger her zaman tercih edilebilir seçeneklerden biriydi. Video konuşmalarına, ses kayıtlarına olanak tanıyan platformun CEO’su Mark Zuckerberg geçen hafta yaptığı açıklamayla Messenger Rooms’un yeni toplu görüşmeler için kullanılabilecek bir yan uygulama olduğu duyurusunu yaptı. Facebook Messenger Rooms 50 kişiye kadar görüntülü toplantı yapabileceğiniz, süre limiti olmayan ücretsiz bir uygulama. Üstelik toplantıya katılmak için Facebook hesabı olması da şart değil.

Ailelerin sevgilisi WhatsApp

Aynı evde olalım olmayalım WhatsApp grup uygulaması çoktan kalplerimizi fethetti. Bugünlerde görüntülü konuşmanın en çok tercih edilenlerinden olsa da bugüne kadar en fazla dört kişinin aynı anda bağlanmasına imkân sağlıyordu. Şimdiyse, iki milyardan fazla kullanıcısı olan uygulamanın, önümüzdeki günler bu sayıyı sekize çıkaracağı konuşuluyor.

Şimdi değil sonra! Marco Polo

Bazen canlı konuşmak için zamanımız ya da şartlarınız uygun olmayabilir. Ama online ve yüz yüze iletişim kurmanın tadını aldık bir kere… Marco Polo tam olarak bunun için tasarlanmış bir uygulama. Anlık videolarınızı çekip paylaşabilir, karşınızdaki ne zaman uygun olursa o zaman görmesini ve size aynı şekilde video ile cevap vermesini sağlayabilirsiniz. Instagram benzeri efektleriyle de özellikler aileler ve arkadaşlar arasında yeni bir eğlenceli alışkanlık başlıyor diyebiliriz!

Görüntülü konuşmayı partiye çevir; Houseparty

Houseparty, Epic Games şirketinin bir uygulaması. Yani uygulamanın amacı baştan sona oyun. Trivia ya da Heads Up! gibi son dönemlerin popüler oyunlarının görüntülü konuşmayla oynanabileceği uygulama şu sıralar özellikle gençler arasında epey revaçta.