Agustos 2 2021

Dior’dan Yeni Koleksiyon

dior

70 YIL SONRA YENİDEN ATİNA’DA...

D

ior’un Cruise 2022 koleksiyonu Yunanistan’ın başkenti Atina’da muhteşem bir defile ile görücüye çıktı. “Batı medeniyetinin ve Avrupa sanatlarının beşiği” olduğu için seçildiği belirtilen Atina’nın tarihi Panathinaiko Stadyumu, ünlü markanın pandeminin başlangıcından bu yana hayata geçirdiği ilk fiziki defileye ev sahipliği yaptı. 400 ışıkla aydınlatılan tarihi stadyuma 55 kişilik orkestranın bulunduğu 500 metre uzunluğunda bir sahne kuruldu.

Aslında Dior’un Atina ile olan bağı uzun yıllar öncesine dayanıyor. 1951 yılındaki ilk buluşmada Akropolis’te muhteşem bir fotoğraf çekimi yapılmış, fotoğraflar Paris Match dergisinde yayınlanmış ve bir hayli ses getirmişti. 70 yıl sonra kreatif direktör Maria Grazia Chiuri bu önemli defile için özel bir seçim yaptı ve “Bir kez daha Atina” dedi.

dior

Gelelim koleksiyonun detaylarına... Defilede spor giyimin temel parçaları ve fütüristik spor ayakkabılarla birlikte Antik Yunan’da kadınlar tarafından giyilen Peplos’un modern versiyonları dikkat çekti. Hareketliliği tamamlayan kıyafetlerin yanı sıra çivili bileklikler, metalik spor ayakkabılar ve büyük çantalar koleksiyondaki atletik stilin gözden kaçmayan unsurları arasındaydı.

dior

Hem koleksiyonun hem de defilenin en can alıcı noktaları Grazia Chiuri’nin Yunanistan’ın yerel atölyeleri ve zanaatkârlarıyla ortak çabalarının sonucu olarak podyuma yansıdı. Dior’un ilk kadın kreatif direktörü olan İtalyan tasarımcı Chiuri’nin malzeme, teknik ve üretim yöntemlerine yönelik araştırmaları koleksiyonun oluşmasında önemli rol oynadı; öyle ki tasarımcının bu koleksiyonla Yunan uygarlığının köklerini yeniden keşfettiği ve Yunan mitolojisini yeniden okumaya başladığı yakından hissedildi.

dior
Tarihi stadyumun büyüleyici atmosferinde yaklaşık 400 uluslararası misafiri ağırlayan Dior, defileyi sosyal medyadan canlı olarak yayınladı. Defilenin katılımcıları arasında Cara Delevingne, Miranda Kerr ve Bianca Brandolini de vardı.