Agustos 2 2021

Look Kitap Kulübü: Kendine Dönmek

kitap

KENDİNE GİDEN YOLDA OKUMAK…

İ

nsan, hangi yaşta olursa olsun sorgulayan, anlamaya ve keşfetmeye çalışan bir varlık. En çok da kendiyle ilgili… Ama hiç şüphesiz bu yüzyıl diğerleri içinde kendimize en çok ayna tutma gereği duyduklarımızdan biri. Bu yüzden kitapların ışık olduğu bir yolda kendimize dönmemizi sağlayacak olanları sizin için seçtik.

kitap

Kendini Arayan İnsan - Rollo May
İçinde yaşadığımız endişe çağının bizi sürüklediği karanlık dünyaları irdelemek, normalleşmiş nevrotik toplum yapılarından etkilenmek, zihninin içinden çıkmak ve daha geniş bir dünyaya bakmak isteyenler için Rollo May etkin bir yol haritası sunuyor.

kitap

Cehenneme Övgü - Gündüz Vassaf
Yaşama ilişkin algılarımızın ve içimizde büyütüp yaşattığımız küçük dünyalarımızın yüzümüze vurulması, farkında bile olmadığımız bir karanlıktan çıkmamız için bizi kamçılayabilir. Cehenneme Övgü okurları için bir “hesaplaşma” fırsatı.

kitap

İnsanın Anlam Arayışı - Viktor E. Frankl
Kendini tanıma yolunda yapılabilecek en iyi şeylerden biri insanın hayatın anlamını kendi açısından ortaya koymasıdır. Bu anlam arayışında sorulacak sorular, esir kampında yaşamış Viktor E. Frankl’in kaleminde bambaşka bir hale bürünüyor.

kitap

Hayat Çözülecek Bir Problem Değil Yaşanacak Bir Hakikattir - Søren Kierkegaard
Kierkegaard bireyi merkeze alan; keder, melankoli, korku, kaygı gibi duyguları bireyin varoluş durumuna yerleştiren, yaşamı bütünüyle ironik kavrayan bir felsefe ortaya koyar. Bu öyle bir felsefedir ki ardından gelecek bir nesil yazar, ressam ve sanatçıyı da etkileyerek farklı disiplinden kişilerin aynı yolda birleşmesini sağlar.