Aralık 2021

2021’in güzellik trendi: Minimalism

guzellik

CİLTTE SADELEŞME ZAMANI

D

ünyanın pandemiyle birlikte büyük bir değişime uğradığı yadsınamaz bir gerçek. Hayatlarımıza ve hatta kendimize bakışımız zaman içinde değişti. Bu süreç alışverişten sağlığa kadar her alanda kendini gösterdi. Belki de değişimin zamanı çoktan gelmişti, yalnızca iyi bir bahaneye ihtiyacımız vardı.

Peki ya güzellik? Pinterest’in 2021 alışkanlıklarını derlediği araştırmasına bakılırsa güzellik sektöründe de durum farklı değil. Artık raflarımızdan taşan güzellik ürünleri, her birinin başka bir şeyi “düzelttiği” hedefiyle alınan çeşit çeşit markalar yerini “çabasız güzellik” kavramına bırakıyor. Çünkü bu, ayna karşısında geçirdiğimiz saatleri azaltarak basit ve sürdürülebilir alışkanlıklar haline dönüşmeye meyilli bir rutin. Pinterest’e göre “Cildim nasıl doğal görünümlü ve parlak olur?” ya da “Yüz yogası nasıl yapılır?” aramaları geçen yıllara oranla dört kat artmış durumda. Evde yapılan yüz ürünleriyle ilgili araştırmalar yüzde 110 oranında artarken, “doğal görünümlü günlük makyaj” aramalarının oranı yüzde 180 civarında.

Skinimalism yani “skin minimalism” yalnızca sadeleşmek değil, aynı zamanda sağlıklı kalmak ve cilt için esas ihtiyaç duyulanı bulmak anlamına da geliyor. Ardı arkasına sürdüğünüz cilt ürünlerinden hangisinin size yaradığını anlamanız pek de kolay değil. Uzmanlar cildin ihtiyaçlarını anlamak için her seferinde bir ürün kullanılması gerektiğini hatırlatıyor.

guzellik

Bilinçli etiket okurları
Elbette sürdürülebilirliğin her alanında olduğu gibi skinimalism de etiket okumaya yönelen kitleyi ifade ediyor. Artık ürünlerin içinde neler olduğunu ve hangi şartlarda yapıldığını daha çok takip ediyoruz. Bu bizi sağlıklı bir alışverişe yönlendirirken, üreticilerin de dikkatini bu noktaya çekiyor.



guzellik

Tabakalı makyaj devri bitiyor
Üst üste sürülen krem, fondöten ve allıklarla bitmek bilmeyen katmanlardan oluşan makyajların cildi havasız bırakması olası. Bununla birlikte artık markalar farklı işlemleri aynı anda yapabilecek ürünler üzerinde de çalışıyor. Cilt tonu eşitleyici kremlerin aynı zamanda hoş bir parlaklık vermesi gibi… Skinimalism ürün sayısını azaltırken, kendinize bakmak için daha sürdürülebilir bir yol izlemenizi sağlıyor. Aslında bu, lansmanı yapılan her yeni lüks markayı almakta acele etmek yerine birden çok çözüm ve faydayı bir arada sunabilen ürünleri almakla ilgili.

Sadeleşmek
Sadeliğin mantrası “Az çoktur”un skinimalism ile bağlantılı olduğunu tahmin etmek zor değil. Bu özünde cildinize iyi gelecek birkaç ürün seçerek, ihtiyatlı davranmanız anlamına geliyor. Zaten sadeleşmenin özündeki gerçek de bu. Sadeleşmek adına daha fazla ilham almak için Dünya Kadar Sade serisine göz atabilirsiniz. Belçim Bilgin’in sunduğu video serisi her cephede sadeleşmenin nasıl mümkün olabileceğini konuklar eşliğinde anlatıyor. Her şeyin özündeyse yine kendini anlamak var…