Aralık 2021

Sanal süper arabalar yeni bir sürüş deneyimi sunuyor

super

EVDE SÜPER ARABA DENEYİMİ GERÇEK OLUYOR

S

anal gerçeklik altın çağını yaşarken, gerçek hayattaki markalar ve imkânlarla birleşmesi an meselesiydi. Ve şimdi bu gerçekleşiyor. Video oyunları ve araba üreticileri arasındaki bağlantı belki de hiç bu kadar güçlü olmamıştı. 2013 yılından bu yana Gran Turismo serisi PlayStation oyunları aralarında Mercedes, Nissan, BMW, Bugatti, Jaguar ve McLaren’in de bulunduğu üreticiler tarafından geliştirilen konsept otomobillere yer veriyor. Ama şimdi Vision Gran Turismo sanal konseptiyle gerçek boyutlu modeller ekranlardan gerçek hayata sıçrıyor. Bu durumda gerçek süper araba deneyimini, gerçek bir arabanın içindeki simülasyonlarla hayata geçirmek artık hayal değil. İşte “Sim” dünyasının gözde arabaları.

super

eClassic, Zagato Elio Z Simülatörü
Pininfarina ve Zagato’daki tasarımcılarla birlikte çalışan eClassic, iki fiziksel simülatör sistemiyle klasik otomobillerin kıvrımlarını çağrıştıran, tekerlekleri ekranlarla değiştiren büyük ölçekli arabalar yarattı. Şirketin ilk modeli Pininfarina Leggenda Sürüş Simülatörü, Sotheby’s’de 175 bin euro’ya satıldı. Zagato’dan ilham alan bir model olan Elio Z Edition ise savaş sonrası klasik otomobillere gönderme yapan bir gövdeyle tamamlanıyor. Her ikisi de deri döşemeye, orijinal ahşap çerçeveli Nardi direksiyon simidine ve 49 inç ekrana sahip.

super

CURV Yarış Simülatörü
Aston Martin, yeni bir start-up olan CURV Racing Simulators ile iş birliği içinde çalışarak Sim dünyasına girdi. AM test uzmanı ve yarış pilotu Darren Turner tarafından piyasaya sürülen CURV AMR-CO1, 2 milyon sterlinlik makineden ilham alan donanım ve kişiselleştirme yeteneği ile Aston Martin’in en üst düzey ürünü Valkyrie Hypr otomobiline eşlik eden bir parça olarak tasarlandı.

super

MG Labirent Konsepti
Tam olarak bir oyun makinesi değil ama kesinlikle farklı bir konsept otomobil. Şu anda MG markasının sahibi olan Çinli üretici SAIC, kısa süre önce kaldırılabilir bir cam kanopiyle kaplanmış fütüristik bir spor otomobil olan MG Maze’i duyurdu. İç taraftaki gölgelik, gerçek dünyayı veri ve bilgilerle zenginleştiren bir görüntüleme ekranı işlevi görüyor. Üreticisi MG’nin önerdiği gibi, bu Sim araba dünyayı keşfetmenin farklı bir yolu olan hazine avı oyunlarını denemek için birebir.



super

BMW Designworks Fusion SL
Fusion SL, BMW Designworks tarafından Alman mobilya şirketi Sedus ile iş birliği içinde geliştirilen, geleceğin Sim altyapısının kavramsal bir vizyonudur. Halihazırda Amerikan Sim donanım uzmanı Fanatec ile iş ortaklığı yapan BMW, kullanılmadığında klasik bir masa olarak da işlev görebilen Sim donanımları yapmak için yola çıktı. Size sadece masa döndürüldüğünde ortaya çıkan gerçek BMW yarış direksiyonundan keyif almak kalıyor.

super

Project Brooklyn
Sürüşten çok oyun deneyimi yaşamak isteyenler için PC uzmanı Razer tarafından geliştirilen kavramsal bir oyun koltuğu: Project Brookyln. Deri kaplamalı ve dokunsal titreşim sistemleri içeren karbon fiber koltuk, 60 inçlik bir ekranla eşleştirildi. Şeffaf bir OLED ile tamamlanan fikir oyuncuyu ortamına sokmak; katlanabilir masa ise konsol veya PC oyunları arasında geçiş yapmanızı sağlamak için tasarlandı.