Ekim 2 2021

Ünlü yazarların ziyaret etmeniz gereken muhteşem evleri

evler

EDEBİ BİR TURA HAZIR MISINIZ?

V

irginia Woolf’un kır evi, Leo Tolstoy’un geçilmez kalesi, Mark Twain’in gotik konutu, George Orwell’in çiftliği... Büyük edebiyatçıların sakin bir sığınak olarak gördüğü ve ünlü romanlarını kaleme aldığı mekânlar okuyucular için bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

evler

Agatha Christie / İngiltere

18. yüzyılın sonlarında inşa edilen bu malikaneye İngiliz yazar Agatha Christie ev sahipliği yapmış. Polisiye edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Christie ve eşi, 1938’de Greenway Estate olarak adlandırılan bu malikaneye taşınıp ölümlerine kadar burada yaşamışlar. Ayrıca Christie, Greenway Estate’i çevreleyen alanı birkaç romanında da kullanmıştı!

evler

Brontë Kardeşler / İngiltere

Brontë kardeşlerin (Charlotte, Emily ve Anne) yaşadığı bu büyük ev 1779’da inşa edilmiş. Üç kardeş hayatlarının çoğunu İngiltere’nin Haworth kentinde bulunan bu evde geçirirken, aynı zamanda en ünlü romanlarından Jane Eyre ve Uğultulu Tepeler’i da burada yazmışlar. 20. yüzyılın başlarında ev müzeye dönüştürülmüş, 1890’larda ise Brontë Derneği’ne devredilmiş.

evler

Charles Dickens / İngiltere

Charles Dickens 1837’de, evliliğinden bir yıl sonra, Londra’nın merkezindeki bu Georgian tarzı eve taşınmış; hatta Oliver Twist’i burada yazmış. Bu görkemli ev 1925’te yazarın hayatından önemli izler taşıyan Charles Dickens Müzesi’ne dönüştürülmüş.

evler

George Orwell / İskoçya

George Orwell ve oğlu, 1946 yılının Mayıs ayında İskoçya’nın Jura kentindeki Barnhill Çiftlik Evi’ne gelmiş. Sağlık sorunları yaşayan yazar en başarılı romanı 1984’ü burada tamamlayabilmiş.



evler

Leo Tolstoy / Rusya

Leo Tolstoy Rusya’nın Tula kentindeki Yasnaya Polyana’yı “erişilmez edebi kalesi” olarak anıyormuş. Burası yazarın Savaş ve Barış ve Anna Karenina gibi romanlarını yazdığı ve ebediyete intikal ettiği ev...

evler

Mark Twain / ABD

Mark Twain 1874’ten 1891’e kadar ailesiyle birlikte Hartford, Connecticut’taki bu Viktorya dönemi gotik evde yaşamış. En üst kat hem bilardo salonu hem de Twain’in çalışma odası olarak kullanılıyormuş. Amerikalı ünlü yazar Tom Sawyer’ın Maceraları, Prens ve Dilenci ve Huckleberry Finn’in Maceraları da dâhil olmak üzere çarpıcı eserlerinden birkaçını burada kaleme almış.

evler

Virginia Woolf / İngiltere

Virginia Woolf ve eşi, 1919’dan 1941’deki zamansız ölümüne kadar İngiltere’nin Doğu Sussex kentindeki 17. yüzyıldan kalma Monk’s House’da birlikte yaşamışlar. Woolf burada Mrs. Dalloway ve Deniz Feneri gibi romanlar üzerinde çalışmış. TS Eliot, EM Forster ve Lytton Strachey gibi ünlüleri ağırladığı ünlü Bloomsbury toplantılarını da burada gerçekleştirmiş!