Ekim 2 2021

Avrupa’nın en sevilen ayakkabı markası: Gucci

gucci

PARTİLERİN ARANAN YÜZÜ…

İ

nternet onsuz bir hayat düşünemeyeceğimiz kadar çok hayatımızın bir parçası haline geldi. Yola çıkmadan ya da yeni bir tarifi uygulamadan önce danıştığımız, iş aradığımız ya da işe girmek isteyen kişinin geçmişini araştırabildiğimiz her türlü soruya mutlaka bir cevabı olan kutsal bir kuyu âdeta. Fakat bugün artık bildiğimiz bir şey var. Bize ne kadar çok cevap verirse bizim hakkımızda da o kadar çok şey öğreniyor. Bunu en net gördüğümüz alan ise pazar araştırmaları. Tüketici eğilimleriyle kendine yön veren marka ya da pazarlar internetin gücünden yararlanarak en iyileri ortaya koyuyor. Yakın zamanda ses getiren sonuçlardan biriyse İngiltere’nin ayakkabı sağlığı uzmanı markası FootActive’in yaptığı araştırma.

gucci

FootActive insanların günlük ayakkabı kullanımlarına yardımcı olmak, spor performansı, konfor ve hareketliliği artırmak için tabanlıklar tasarlayarak özel ortopedik teknolojiler geliştiren bir firma. Onların merak ettiği ise Avrupa’da arama motorlarına en çok yazılan markanın

gucci

hangisi olduğu. Sonuç? 215 bin arama ile Gucci. Araştırmaya göre Gucci Fransa, Rusya ve İspanya da dâhil olmak üzere otuz bir ülkenin en popüler markası. Gucci’nin ardından Valentino, Jimmy Choo, Chanel, Steve Madden, Prada ve Saint Laurent geliyor.

gucci

Bu durum Gucci’yi yalnızca satın alınan değil, aynı zamanda Avrupa’nın en “imrenilen” ayakkabı markası olarak da öne çıkarıyor. 1921 yılında kurulan ve uzun yıllardır piyasada olan Gucci zenginliğin, gösterişin ve kalitenin adını yansıtmak için tasarım yapıyor. Bu yüzden en çok arzu edilenler arasında olması elbette tesadüf değil.



gucci

2021’in en pahalı on ayakkabı markası arasında: Gucci çizme Lüks sevenleri bir araya getiren bir marka, Gucci. Tasarımıyla attığı imzanın dünya çapında popüler olması ve hatta bu yüzden ruhunu yitirebilecek kadar çok taklidinin yapılması bile –görünen o ki– cazibesinden bir şey kaybettirmiyor. Zira o kendine münhasırlığıyla her adımda tasarımı ileri taşıyor. Örneğin 3750 dolarlık dokuma deri çizme tasarımı türünün tek örneği ve bu yılın dünyanın en pahalı ayakkabıları listesine dördüncü sıradan giriyor. Her daim İtalyan ruhunu koruyan markanın bu parçasının da herhangi bir partide göze çarpmaması mümkün görünmüyor.

gucci

Yalnızca kadınlar için mi?

Gucci spor ayakkabı görünümünü başka bir şeyle karıştırmak zor. Yinelenen motiflerle birleşen cesur renk ve tasarımlar her zaman İtalyan modasının yüksek standartlarını karşılıyor. Gucci stilden asla taviz vermiyor; bu, ince detaylarla süslü bir stiletto ya da çizmede olduğu kadar spor ayakkabıda da geçerli. Bu da ona paranın satın alabileceği en iyi spor ayakkabılar listesinde daimi bir yer sağlıyor. Hal böyle olunca, aynı partide dokuma deri çizmenin yanında spor şıklığı yakalamış beyefendiler de ortama stil damgasını vuruyor.