Eylül 2 2021

Dünyayı daha iyi bir yer yapmamıza yarayacak kitaplar

kitap

“EVİMİZİ” KORUMAK ZORUNDAYIZ...

İ

klim değişikliği gezegenimizin geleceğini tehdit eden en büyük tehlike olarak her geçen gün etkisini artırırken, biz de kitaplar aracılığıyla üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek istedik. Çünkü biliyoruz ki dünyamızın bize ihtiyacı var!

kitap

Hava Durumu ve İklim Değişikliği / Laura Howell
Hava neden bir gün güneşli, başka bir gün karlı? Küresel ısınmanın, kuraklığın nedeni biz miyiz? Buzulların erimesinin sonuçları ne olacak? Bu ve daha birçok çarpıcı sorunun cevabı için Laura Howell’e mutlaka kulak vermelisiniz!

kitap

Sıfır Atık İçin 101 Yol / Kathryn Kellogg
Ekolojik ayak izimizi küçültmenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz, ancak nereden başlayacağımızı bulmak için bir rehbere ihtiyacımız var. Son iki yılda çıkardığı tüm çöplerini cam bir kavanoza sığdırmayı başaran, sıfır atık yaşam biçimi akımının öncülerinden Kathryn Kellogg’un dünyası bize bu konuda yol gösterebilir.

kitap

Sürdürülebilir Yaşam Rehberi, Öykü Yaman, Emine Aksoydan
Sürdürülebilir Yaşam Rehberi; beslenme şeklimizden sanat anlayışımıza, sürdürülebilir iyi olma halinden yaşam boyu öğrenmeye, sürdürülebilir fiziksel aktiviteden atık yönetimine kadar pek çok gündelik konuya değinerek sürdürülebilir bir yaşamın nasıl mümkün olabileceğini gözler önüne seriyor.



kitap

Doğanın İşaretlerini Okumanın Kaybolmuş Sanatı, Tristan Gooley
Gooley, bu kitap ile anavatanında ve dünyanın dört bir yanında arazi yürüyüşlerine onlarca yıl harcayarak tahmin ve izleme yöntemleri için elde ettiği 850’den fazla ipucunu okuyucularla paylaşıyor.

kitap

Arıların Bildikleri ve Dünyamızdaki Yaşam İçin Önemleri, Thor Hanson
Arıları bal üreten, kovanlarda yaşayan, ara sıra da iğneleriyle bizi sokan canlılar olarak görürüz çoğunlukla. Oysa bundan çok daha fazlasıdırlar. Peki her üç lokmamızdan birini borçlu olduğumuz bu çalışkan dostlarımız hakkında ne biliyoruz? Arılarla ilgili birçok sorunun yanıtı bu sayfalarda!

kitap

Arzunun Botaniği, Michael Pollan
İnsan-doğa ilişkisi üstüne yazılmış etkileyici kitaplardan biri... Arzunun Botaniği'nde Michael Pollan insanlarla evcilleşmiş bitkiler arasındaki çıkar temelli ilişkiyi büyüleyici bir şekilde sergiliyor.