Eylül 2 2021

Genç sanatçıların önündeki sınırlar kalkıyor

sanat

HAYALLER SINIRSIZ, SANAT SONSUZ...

“Sanatın amacı, günlük yaşamın bulaşan tozlarını ruhumuzdan temizlemektir.”

Ünlü ressam Pablo Picasso sanatın tanımını öyle dokunaklı bir dille yapıyor ki sanatla dolu bir gelecek inşa etmek bir taraftan umudun simgesi, diğer taraftan ruhumuzun aydınlığı anlamına geliyor. Bir sanat geleceği inşa etmenin yolu ise genç sanatçıları eğitimde ve günlük yaşamın diğer tüm alanlarında öncelik haline getirmekten geçiyor. Çünkü onlar geleceğin koreografları, yönetmenleri, ressamları, heykeltıraşları, bestecileri... Geleceği şekillendirme gücüne sahipler ve desteklenmeleri çok önemli. Genç sanatçılarla hayalleri arasındaki sınırları kaldırmak ise bu desteğin kilit noktası.

sanat

Yapı Kredi Özel Bankacılık tam da düşünceden hareketle, sanatın her alanında eğitim gören öğrencilerin hayallerinin önündeki sınırları kaldırmak için özel bir projeye imza attı ve ‘Yapı Kredi Özel Bankacılık Sanat Bursu Fonu’nu hayata geçirdi. Hayallerinde sınır tanımayan genç sanatçıları desteklemek üzere Türk Eğitim Vakfı ile birlikte oluşturulan ‘Yapı Kredi Özel Bankacılık Sanat Bursu Fonu’ sayesinde ‘Üstün Başarı Sanat Bursu’ ve ‘Yüksek Öğretim Eğitim Sanat Bursu’ programlarına katkı sağlanması ve sanat alanında eğitim gören genç yeteneklerin desteklenmesi hedefleniyor.



sanat

Kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin gün ışığına çıkarılması, var olan kültür ve sanat birikiminin geliştirilerek gelecek kuşaklara aktarılması için oluşturulan ‘Yapı Kredi Özel Bankacılık Sanat Bursu Fonu’ her eğitim yılı başlangıcında üniversitelerin konservatuar ve güzel sanatlar fakültelerinden adayların yapacakları başvuruları kabul edecek; değerlendirme sürecini geçen öğrenciler burs almaya hak kazanacak. Yapı Kredi Özel Bankacılık Sanat Bursu Fonu’na piyano, arp, gitar, yaylı çalgılar, üflemeli ve vurmalı çalgılar, resim, heykel, grafik, yazı sanatı ana bilim dallarından öğrenciler aday olabilecek. 2021-2022 öğretim yılı burs başvuruları 6 Eylül ile 6 Ekim arasında gerçekleşecek. Başvuru süreci ve detaylı bilgiye https://www.yapikrediozelbankacilik.com.tr/hizmetler-ve-ayricaliklar/ozel-bankacilik-sanat-bursu-projesi adresinden ulaşmak mümkün. Bu arada altını özellikle çizelim; bu özel proje sayesinde, dileyen Yapı Kredi müşterileri de genç sanatçılara destek olarak bursiyer sayısının artmasına katkı sağlayabilecek.

Başarılı ve yetenekleri eşsiz gençlerin eserlerini sanatseverlerle buluşturmak için imkanlar oluşturmak, onların dünyaya açılmasını sağlamak çok anlamlı bir hedef. Aldıkları eğitimle birlikte yeteneklerini sergilemeye fırsat bulan genç sanatçıların yurt içi ve yurt dışındaki performanslarını birlikte alkışlayacağımız günlere... Hep birlikte...