Eylül 2 2021

Küçük ev, küçük yaşam

TAŞINABİLİR HAYATLAR….

K

üçük evler sandığınızdan küçük olabilir ancak onları çevreleyen duygu ve kültür çoğu evden daha büyüktür. Eğer sizin de küçük evlere ilginiz artmaya başladıysa merak etmeyin, minimalist bakış açısı, basit yaşama duyulan özlem ve hiç şüphesiz sevimli bir evde yaşamak artık çoğu insanın ilgi alanına giriyor. Şimdilik emlak piyasasında belli bir yüzdelik dilime girebilecek kadar bile varlık gösteremeseler de, dünya üzerinde bir kitlesi oluşmaya çoktan başladı. Peki ama bu küçük evleri hayatımıza almak mantıklı mı? İşte sorularınızın cevabı olacak birkaç madde.

tiny-house

Çevre dostu
İnsanların küçülmeye gitme arzusunun en çok belirtilen nedenlerinden biri hem kendileri hem de dünya için daha sürdürülebilir bir yaşam isteği. Bu mikro evler, çeşitli nedenlerle enerji açısından verimli olduklarını kanıtlamış durumda. Çok küçük oldukları için genel olarak çok daha az enerji tüketimi gerektiriyorlar: Küçük bir alanı ısıtmak, soğutmak ve aydınlatmak, geniş bir yerleşim düzenine ayak uydurmaktan her zaman daha kolay. Güneş panelli küçük evler daha da küçük karbon ayak izine sahip.

tiny-house

Sadelik
Hayatlarımızın ve dolayısıyla yaşam alanlarımızın her geçen gün daha da karmaşıklaştığı bir sır değil. Bu yüzden sadelik çoğumuzun aradığı bir şey haline geldi. Küçük evler, küçük yaşam alanları demek. Dolayısıyla küçük bir evi etkin kullanmanız için yapacağınız en önemli şey, sadeliğe tutunmak olacak.



tiny-house

Zaman kazanmak
Normal bir evin dağınıklığını toplamak, temizlik yapmak, onu sürekli aynı şekilde tutmak ve hatta ihtiyaçlarını gidermek epey bir zaman ister. Şimdi burada harcadığınız zamanı evinizin boyutuyla oranlarsanız, küçük evlerde bu işin ne kadar zaman alabileceğini hesaplayabilirsiniz! Bu durumda boş kalan zamanınızda ellerinizle yaptığınız bahçede ayaklarınızı uzatarak kitap okumak elbette hakkınız.

tiny-house

Hareketlilik
Gündelik hayatta evinizi çok sevseniz de sokaktan, mahalleden ya da muhitten memnun değilseniz yapabileceğiniz fazla bir şey yoktur; hepsini aynı anda değiştirmek dışında. Ama küçük ev kültürü her geçen gün tekerlekli yaşama daha fazla adapte oluyor. Bu durumda size yalnızca bir sonraki manzarayı seçmek kalıyor…