Haziran 2021

Hollywood Ünlülerinden Satılık Evler!

Evler

YENİ ALANLAR, SATIŞA ÇIKARANLAR, LİSTELERE YENİ GİRİŞ YAPANLAR…

B

azı evler artık hayatta olmasalar bile, bir zamanlar onlara sahip olan efsanevi isimlerle anılmaya devam ederler. Steve McQueen’in Malibu sahilinde arz-ı endam eden Cape Cod tarzı evi de bunlardan biri. Bu yüzden satışa çıkması birçok insanın dikkatini çekti. 3.300 metrekarelik Malibu sahil evi 1970 yılında inşa edilmiş. Beş yatak odası, beş banyo ve iki arabalık bir garaja sahip ev, geniş parke zeminler ve tonozlu tavanların arasında; yakın zamanda yenilenmiş bir şef mutfağı, minibarlı bir oda ve bir Spa’yı da bünyesinde barındırıyor. Okyanusa bakan alanları ve devasa pencereleriyle plaja muhteşem bir konumda olan ev Sotheby’s International Realty listesinde şimdilik 12 bin 200 dolardan alıcısını arıyor.

Durum böyle olunca biz de gerek ünlü sahipleri gerekse muhteşem özellikleriyle emlak piyasasının odağında olan başka evlere de göz atalım, dedik.


Evler

Anthony Davis & Bel Air Crest

Lakers ile 190 milyon dolarlık sözleşme yapan Anthony Davis’in evi bunlardan biri. Davis attığı imzanın hemen ardından sahip olduğu paranın önemli bir kısmını Los Angeles’ta yer alan Bel Air Crest’deki devasa bir mülke yatırdı.

Bel Air Crest, 90’ların sonunda tamamlanmış, Akdeniz tarzı yaklaşık 200 evden oluşan bir tesis. Güvenlik özellikleri ve gözlerden uzak konumu nedeniyle ünlülerin sıklıkla burada bulunmayı sevdiği biliniyor. Davis’in komşuları arasında Gordon Ramsay, Kathy Griffin, Kim Kardashian ve Kanye West bulunuyor.

Satış listelerine daha önce girmediği söylenen evin yaklaşık 31 milyon dolar ettiği ve bunun bir Bel Air Crest evi için şimdiye kadar ödenen en yüksek miktar olduğu da konuşulanlar arasında.

Davis’in malikanesinin yaklaşık iki bin metrekarelik yaşam alanı, geniş bir Pasifik Okyanusu manzarasına sahip 3,5 dönümlük bir arazi üzerinde yer alıyor. Sekiz yatak odası ve dokuz banyosu bulunan evin mimarisi Avrupa’dan izler taşırken, geniş iç kubbeleriyle Beyaz Saray binasını da andırıyor. Kubbenin altında sonsuz görünümlü olarak inşa edilmiş ortak alanlar, odalarla birbirine bağlanıyor. Malikane aynı zamanda müzik odası, içki barı olan bir oyun odası, şarap mahzeni, sinema gibi işlevsel birçok iç mekâna sahip. Tabii olimpik boyutlardaki havuzu, çardağı, yeşil alanları ve tam boy tenis kortunu da unutmamak lazım.


Evler

Madonna & Hidden Hills

New York City, Hamptons ve Lizbon, Portekiz arasında on yılı aşkın bir süre boyunca dolaştıktan sonra Madonna, Los Angeles’a döndü ve Nisan ayında Kanadalı şarkıcı The Weekend’den aldığı 19 milyon dolarlık evine yerleşti.

İçinde yedi yatak odalı ana ev ile iki yatak odalı misafir evinin bulunduğu yaklaşık bin metrekarelik alana yayılmış bir mülk burası. Toplamda dokuz yatak odası, dokuz tam ve iki yarım banyosu ile yardımcıları, dadıları ve güvenlik görevlileri ile birlikte altı çocuk için bolca yeri var. Mülk boyunca konumlanan çift kat yüksekliğindeki fuaye, merdiven galerisi ve kuyruklu piyano ile Madonna’ya yaraşır bir heybete sahip.

Oturma odası arka bahçeye doğru yayılırken, yemek odası gözalıcı bir gömme şarap odası içeriyor. Muazzam ölçülerdeki mutfak birinci sınıf donanıma sahip ve ucu şelaleye bağlanan taş tezgâhlarla tamamlanıyor. Mutfakta bir değil, tam iki ada bulunuyor. Geniş bir misafir süiti, spor salonu, medya salonu ve siyah mermer döşeli bir ofisi var. Mülkün saymakla bitmeyen özellikleri arasında bir ev diskosu, tam boyutlu ve izleyici teraslı bir basket sahası, geniş bir havuz, beş arabalık garaj ve sonsuz havuz bulunuyor.

Madonna’nın yeni mahallesi Hidden Hills’teki komşularından birkaçını şöyle sıralayabiliriz: Lil Wayne, Drake, John Stamos, Dwyane Wade, Jefree Star ve Kardashian klanının birkaç üyesi.


Evler

Tom Cruise & Telluride

Tom Cruise’un 1992’de Colorado’da satın aldığı arazi üzerine konduracağı evin tasarımı üzerine iki yıl boyunca çalışmasının ardından inşaatı da birebir denetlediği biliniyor. Cruise, 320 dönümlük arazinin tamamını 2002 yılında almış. Evin, Sotheby’s International Realty liste değeri yaklaşık 39 milyon dolar.

Sedirle kaplı 10 bin metrekarelik orman evini kendi gözleriyle görenler arasında 2008’de Tom Cruise ile röportaj yapmak için gelen Oprah Winfrey de bulunuyor. Oprah eve doğru yürürken arka plandaki manzaraya bakıp, “Hayatımda hiç böyle bir şey görmedim. Yemin ederim ağlamak istiyorum, çok güzel,” dedikten yedi yıl sonra dağın hemen aşağısında beş yatak odalı bir Telluride evi için 14 milyon dolar ödedi.

Üç tarafı ulusal orman arazisi ile çevrili olan ev, mahremiyet göz önünde bulundurularak özel olarak inşa edilmiş.

Ağartılmış sedir ve doğal taşla kaplanmış iki katlı ana evin merkezinde, devasa bir taş şömine ve ahşaptan yontulmuş kirişler bulunuyor. Ve tabii ki milyon dolarlık manzaranın keyfini çıkartmayı sağlayacak geniş pencereli bir oturma odası da evi muhteşem yapan özellikler arasında.

Endüstriyel sınıf cihazların bulunduğu aile mutfağında, üçlü buzdolabı ve ikiz lavabolu geniş bir merkezi ada bulunuyor. Bunun dışında evin içinde film izlemek için rahat kanepeli bir oda, bilardo salonu, kütüphane ve spor salonu da mevcut. Evin dışındaysa üç yatak odalı bir misafir evi yer alıyor. Mülkün tamamı bir aksiyon kahramanına yaraşır şekilde açık hava eğlencesinden maksimum faydalanmak üzere tasarlanmış. Yürüyüş için düşünülmüş özel bir labirentin yanı sıra arazi motosikleti, arazi aracı parkurları ve kar arabası yolları da eğlenceye dahil. Elbette bu geniş arazinin bir de helikopter pisti bulunuyor.

Çatı katınınsa 39 metrelik bir çatı sonsuzluk havuzu, özel bir araba asansörü, bir uçuş simülatörü, ofis ve spor salonu ile daha küçük bir daireye giden bir geçit içerdiği söyleniyor.


Evler

Johnny Depp & Le Plan De La Tour

Bu yılın başında Johnny Depp’in sahip olduğu mülkü 55,5 milyon dolara satışa çıkarmayı düşündüğü konuşuluyordu. Bir bistro, bir şarap mahzeni, bir kaykay parkı ve birkaç minik evle tamamlanmış köy hissi veren yapı, Le Plan De La Tour’da bulunuyor.

Burayı 2001 yılında alan Depp’in düzenleme için milyonlarca dolar harcadığı biliniyor. Fransız aktör ve şarkıcı Vanessa Paradis ile birlikte on dört yıl boyunca iki çocuklarını mülkün 300 yıllık meşe ve zeytin ağaçlarının altında büyüttü…

4,500 metrekarelik ana konutun yanı sıra “köyde” ayrıca banyosu, eksiksiz bir spor salonu, korsanlara yaraşır bir sığınak ve bir sanat stüdyosu ile kasaba meydanında açık havada yemek yeme imkânı bulunuyor. On dört banyo, on beş yatak odası altı misafir kulübesi ana konutun etrafına dağılmış durumdaki bu kendine has köyün yeni alıcısının kim olacağı ayrı bir merak konusu.