Haziran 2021

Erkek modasının yükselen değeri: İpek

moda

TAHMİNLERİN ÖTESİNDE ŞIK VE KULLANIŞLI

Ç

oğu erkeğin gardırobunda ipek, ancak aksesuar çekmecesinde bulunur: kravatlar, eşarplar, cep mendilleri... Pek tabii bir smokinin yakası veya bir kuşak parıltısı gibi, resmi kıyafetlerde de ara sıra gözümüze çarpabilir. İpeğin bu “destekleyici rolü”, yüzyıllardır nadir bir lüks malzeme olarak kullanıldığı düşünüldüğünde, oldukça mantıklıdır. Tıpkı küçük porsiyonlarla servis edilen havyarlar gibi…

Ancak kabul edilenin aksine, ipek dünyasına çok yönlülük hâkimdir. İpek nasıl eğrildiğine ve dokunduğuna bağlı olarak parlak ya da mat, sıcak veya yumuşak ya da sert olabilir. Kullanıldığı kumaş karışımlarına güç ve aynı zamanda hafiflik sağlar. Ayrıca doğal özellikleri sıcak aylarda da kullanılmasını mümkün kılar.

İpek tanıdık tasarımları yeniler; yeni dokular ve yüzeyler sunar; canlı sıcak hava performansı sağlar ve günlük giysileri biraz daha özel hale getirir. İşte şimdi ve tüm yaz boyunca ipeğin faydalarından yararlanmanın en iyi yolları.


moda

Saman Amel

Saman Amel’in Mr Porter için tasarladığı özel koleksiyonundan bu polo gömlek, İsveç markasının çekici, sade ve dengeli görünümünün lüks hâlini yansıtıyor. Gövdesi ince ve zarif, yakası ise düğmesizdir. Merserize pamuk - ipek karışımı ve dikişsiz yapısı sayesinde göze güzel göründüğü kadar, vücutta da rahatlık hissi verir.


moda

Amiri

Mike Amiri’nin yazlık şortları, ipeğin en akıcı ve lüks haliyle kendisini gösteriyor. Nötr tonlarda bir paletten oluşan renkleriyle, botanik baskılı tasarımda rahatlık hissi tam da bu görüntüden başlıyor!


moda

Falke No.4

Falke, 19. yüzyıldan beri çoraplarıyla tanınıyor. Yani ipek çoraplar hakkında hatırı sayılır bilgisi olduğunu söyleyebiliriz. Bu çoraplar ipeğin sağladığı yumuşaklık ve dayanıklılığın kombinasyonuna sahip.


moda

Ring Jacket

Ring Jacket’in ilkbahar ceketinde ipek; en iyi İrlanda tüvitlerini anımsatan şantuklu bir doku ve benekli bir yüzey oluşturmak için kullanılmış. Havadar ve hafif tasarım, yaz gecelerine şık bir alternatif.


moda

Casablanca Tennis Club Print

70’lerin spor giyiminin cesur stilini hafif ipek fitille birleştiren Casablanca’nın tenis gömleği, zarif bir seçenek. Markanın imzasını taşıyan baskılar ve örme Küba yakası içeren bu parça, mayolarla havuz başında veya markanın tenis şortlarıyla kombine edilmeyi bekliyor.


moda

Loro Piana

Bu basic tişört yumuşak, ipek ağırlıklı bir karışımdan yapılmış. Ama onu asıl sıra dışı yapan şey kök boyası ve biberiye özüyle renklendirilmiş olması. Olağanüstü malzemelerle çıtanın yükseltildiği, günlük okazyonlara uyan bir seçenek.


moda

Ermenegildo Zegna

Pamuk ve ipek karışımından oluşan parça; yoğun, yumuşak, hafif dokulu bir kumaşla birleştiğinde, bir eşofman altından isteyebileceğiniz her şey ve hatta biraz daha fazlasına sahip olmanızı sağlıyor.


moda

Craftsman

Hong Kong dış giyim uzmanı Craftsman, bu sezon M65 saha ceketini çekici bir pamuk-keten-ipek karışımı içinde sundu. Ceket, son derece işlevsel bir giysi olmasının yanı sıra göz alıcı kumaşıyla da bir tasarımdan beklediğiniz tüm ayrıntılara sahip.


moda

Drake

Drake’in örme ipek kumaştan yapılmış uzun kollu polo gömleği, spor giyimi havalı kılan bir model. Bu gömlek aynı zamanda yüzeyi bir tüvit gibi gösteren benekleri sayesinde sofistike ve rahat bir görünüme sahip.


moda

Saint Laurent

İpeğin hem ince hem de göz alıcı olabileceğini gösteren bu bomber ceket, zengin ipek-viskon karışımıyla klasik bir spor giyim tasarımı sunuyor. İlk bakışta monokrom görünmesine rağmen, yakından bakıldığında jakar dokumalı bir palmiye ağacı tasarımı ortaya çıkıyor.