Nisan 2021

Lüks seyahat uzmanı: FLOCK

Flock

HER GEZGİN BAŞKA BİR ŞEY İSTER.

P

andemi hepimize seyahat etmenin ne kadar ayrıcalıklı bir şey olduğunu hatırlattı. Tüm dünyadan ve en çok da sevdiklerimizden uzak kaldıktan sonra en büyük lüksün, sevdiğimiz insanlarla kaliteli zaman geçirmek olduğunu anlamamızı sağladı. Sıradan zevklerin ardındaki anlamlar artık çok daha faklı. Bu yüzden deneyime dayalı seyahatler, kişiye özel alanlar ve açık havaya duyulan ihtiyaç artık her şeyden daha değerli. Elbette doğasever bir gezginseniz şu an sizin de ciğerlerinizin temiz havanın özlemiyle yanıp tutuşuyor olması çok normal.

Dolayısıyla her şeyde olduğu gibi turizmde de değişimler yaşanıyor. Ânı yaşamak, deneyimi sonuna kadar hissetmek, yaşananlarla bağ kurmak önemli. Bu ihtiyacı en çabuk fark eden isimlerden biri Graham Alderman. Zira o 650 kişilik uzun mesafeli seyahatlerden The Beach Boys’s’u Bahamalar’a uçurmaya kadar dünya çapında yönetilmiş seyahatlerin hikâyelerini babasından dinleyerek büyüdü. Şimdi babasından aldığı bu mirası dünya çapında lüks geziler yaratarak ve onlara ev sahipliği yaparak sürdürüyor. Alderman, pandemiyle birlikte yeni deneyimlere imza atması gerektiğini düşünerek FLOCK’u yarattı. Bu bir anlamda başlangıçtan bitişe kadar tamamen kişiye özel planlanmış lüks seyahat anlayışının yeni adı.


flock

Alderman “gezginler en iyisini ister ama aynı anda aynı şeyi istemezler,” prensibinin altını çiziyor. Bu yüzden otuz beş yıl önce büyük bir zincir işletmede tatil yapmak lüks sayılırken, bugün lüks anlayışının kişiye özel taleplerin karşılanabilirliği doğrultusunda şekillendiğini kabul ediyor. Ona göre lüks denilen şey; konfor, hizmet ve detayların yanı sıra, deneyim ve kişilikle de ilgili. Ve yaşadığımız dönemi de hesaba katarsak elbette güvenilir bir ortam ve kusursuz hijyen anlamına da geliyor. Şirketin otuz yıldır değişmeyen tek şeyi kusursuz bir seyahatte bir araya gelen insanların her birinin bu gezinin her dakikasından keyif almasını sağlamak. Müşterilerin rahat hissetmesi ve yaşamlarında bir defa yaşayabilecekleri bir dizi ân yaratmak önemli.


flock

Bu yüzden bir FLOCK gezisini planlamak sizin ne istediğinizi, gerçekten ne istediğinizi anlamakla başlıyor. Sizin için hangisi lüks: Reykjavik’teki Langjökull buzulunda bir Jeep deneyimi mi? Yoksa kusursuz bir macera, bir safari mi? Sizin hakkınızda her şeyi öğrenene kadar hiçbir şeyi planlamıyorlar. Zamanınızı nasıl geçirmeyi seversiniz? Hangi aktiviteler sizi mutlu eder? Nasıl yemeklerden hoşlanırsınız? Tüm bu bilgiler doğrultusunda, tecrübeli bir ekip size özel bir tur hazırlıyor.


flock

FLOCK’un bir gezi küratörü var. Bu da topluluğun en üst düzeyde güvenceye sahip olduğunun kanıtı niteliğinde. FLOCK, lüks seyahat rezervasyonu yapan bir acente değil, bu yüzden her aşaması tamamen “ısmarlama”. Destinasyon uzmanları, tadımcılar, küratörler… Sıradan bir safari değil, örneğin Kenya’ya büyük göç zamanı şahit olmak gibi bir deneyim onun sağladığı. Ya da Sistine Şapeli’nin özel bir görüntüsünü günün özel bir saatinde yakalamanız FLOCK için tesadüf değil, kurgulanmış bir ân…


flock

Lüks seyahatin geleceği…

Deneyime dayalı seyahat, yeni şeyler denemek için doğayla kucaklaşmaya hevesli, seyahate aç gezginler için büyük bir trend olacak gibi görünüyor. Açık alanlara ve temiz havaya duyulan arzunun yanı sıra hayatta bir kez yapılacak gezilerin, özellikle de vahşi doğa tatillerinin öne çıkması beklenen bir gelişme.

Alderman yakın geleceğin lüks seyahat anlayışını şöyle tanımlıyor: “Yakın gelecekte, ‘lüks’ güvenlik ve hijyen ile ayrılmaz bir şekilde bağlantılı olacak. Dünya yeniden hareket etmeye başladığında, bir seyahatin her ânı önem taşıyacak: şoförlü arabalar, hızlı güvenlik, havaalanı salonları, öncelikli biniş ve kalabalık kontrolü ile ilişkilendirdiğimiz diğer her şey herkes tarafından aranan kriterlere dönüşecek. Alan ve mahremiyet en önemli öncelikler haline geldiğinden, birinci sınıf seyahat karar aşamalarında öne çıkacak. Özel jetle seyahat etme imkânı olan ultra yüksek değere sahip kişiler, bu süreçte havaalanı check-in’lerini ve gereksiz ekstra temas noktalarını atlayacaklar.” Tüm bunların yanı sıra insanlar yeniden bir araya gelip bağlantı kurmaya çalışırken ister Cornwall’daki eko-kabinler, ister Kenya’daki safari pansiyonları veya İbiza’daki butik oteller olsun; Alderman’a göre özel kullanımlı mülkler önümüzdeki iki yıl içinde büyük oyuncular haline gelecek.