Nisan 2021

Sotheby’s & Virgil iş birliği

virgil

VIRGIL’DEN ŞIK BİR İMZA

R

ED 2006 yılında AIDS ile mücadele amacıyla Bono ve Bobby Shriver tarafından kurulan, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş. Bugüne kadar onları diğerlerinden fazla duymamızın en büyük sebebi RED’i bir marka haline getirme başarısını sergilemiş olmaları. Bunun arkasındaysa elbette dünyanın en tanınmış markalarıyla yaptıkları iş birlikleri var.

Bono ve Shriver, 2006 yılında Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı’nda, Küresel AIDS, Verem ve Sıtma ile Mücadele Fonu’na sürdürülebilir bir özel sektör para akışı sağlamak için tasarlanmış ekonomik bir girişim olan Product RED’i duyurdular. Toplantıda dünyanın önde gelen şirketleri, Afrika’daki kadın ve çocuklara yönelik AIDS programlarını desteklemek için, özel olarak tasarlanmış ürünlerin satışından elde ettikleri kârların bir kısmını Global Fund’a aktarmayı ilk kez taahhüt ettiler.


nisan

Üstelik bu yalnızca başlangıçtı. Bu yıl 15. yaşını dolduran RED, American Express (kurucu ortak), Gap ve Giorgio Armani gibi uluslararası marka ortaklarıyla yoluna devam ediyor. Seçilen markaların RED logosunun yer aldığı özel ürünleri kuruluşa yardım olarak aktarılıyor. Apple, Beats, Montblanc ve Vespa gibi lüks markaların RED logolu ürünlerini raflarda görmek mümkün. Kuruluş bu yöntemle başlangıçtan bugüne 650 milyon dolardan fazla kaynak oluşturmayı başardı.

Projeyi canlı tutabilmelerinin en önemli noktası işte bu markalar. Geçtiğimiz yılın sonunda duyurulan bir yenisi de kuşkusuz RED isminin yeniden dillerde dolaşmasına neden oldu. Virgil Abloh tasarımının ilk olarak Louis Vuitton İlkbahar-Yaz 2019 lansmanında sunulduğu LV Trainer modeli… Nostaljik modellere göz kırpan LV Trainer, basketbol ayakkabısı çizgisi ve kabartmalı monogram çiçekleriyle görücüye çıkar çıkmaz hakkında konuşulmaya başlayan bir model olmuştu.

Ve LV tasarım kodlarının her bir detayına sahip modelin Virgil özel imzalı prototipi, parlak kırmızı RED detayları da eklenerek Sotheby’s açık artırmasına kondu. Gri el imzasıyla LV sevenlerin akıllarını alan model, online açık artırmada beklendiğinin üzerinde bir rakama, 44 bin 100 dolara alıcısını buldu. Müzayede evinde bir süre daha sergilenecek olan LV Trainer modelinin tüm geliri RED’e aktarılacak…