Ağustos 2 2022

Gözden kaçmış bir şehir: Birmingham

Ağustos 2

SANATTAN MUTFAĞA DOLU DOLU BİR ŞEHİR

İ

zleyenler için Peaky Blinders dizisiyle itibarı hayli artmış bir şehir, Birmingham. Oysa modern galerilerinde ünlü isimlerin yer aldığı sergilerden görkemli tarihi evlerine kadar Birmingham, kültürün hemen her türüne rastlayabileceğiniz güzellikte bir şehir. Gelin İngiltere’nin Londra’dan sonraki en önemli ve büyük şehrini biraz turlayalım.

Ağustos 2

Barındırdığı kültürün tadına bakmak için Birmingham Müzesi ve Sanat Galerisi iyi bir seçim olacaktır. Müzenin kalıcı koleksiyonlara sahip olduğu modern İngiliz sanatını yakından görmenin yanı sıra, dijital fotoğrafçılığa ve Barok sanatına da burada doyabilirsiniz. Eğer “biraz daha sanat derseniz,” Birmingham’ın tarihi eğitim kurumu Birmingham Museums Trust tarafından işletilen Blakesley Hall ve Soho House gibi yerlerde çok daha fazlasını keşfedebilirsiniz. Ayrıca Brindleyplace’de yer alan çağdaş sanat mekânı Ikon Gallery de görülmeye değer.

Peki ya müzik? Birmingham çok sesli bir şehir! Siz kulaklarınızı neyle doldurmak istediğinizi söyleyin yeter. Ana akım müzik hayranları için yapılmış Utilita arenası Dua Lipa’dan Alicia Keys’e birçok ismi misafir etmiş. İngiltere’nin büyük isimlerinin müzik duraklarından birinin burası olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte daha samimi konserler isterseniz, canlı müzik ya da DJ’li mekânlar oldukça fazla. Fakat tabii ki böyle bir şehir klasik müzik olmadan ayakta kalamaz. City of Birmingham Senfoni Orkestrası’nın Senfoni Salonu yılda neredeyse 300 etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Yaklaşan konserleri Visit Birmingham’da bulabilirsiniz.

Ağustos 2

Her ne kadar Google aramasında bina ve mağazalarla dolu bir şehir imajına erişseniz de, şehrin göbeğindeki parkların yanı sıra merkezden sadece birkaç dakikalık uzaklıkta doğanın tadını çıkarabileceğiniz sayısız yer var. Örneğin Birmingham Üniversitesi’nin ana kampüsünden kısa bir yürüyüş mesafesinde güzel çiçekler, seralar ve bir Edward dönemi evi ile dolu sessiz bir sığınak olan Winterbourne House & Garden yer alıyor. Ya da Tolkien’in uğrak yerlerinden biri olduğu bilinen Moseley Bog (verdiği ilhamı anlatmamıza gerek yok sanırız).



Ağustos 2

Elbette tüm bunları gezerken acıktığınızda sizi tatmin edecek yiyeceklerle karşılaşmak isteyeceksiniz. Birmingham New Street’in hemen dışında bulunan rahat Cherry Red’den Gas Street Social’daki en iyi brunch’a kadar, merkezde ve banliyölerde sayısız bağımsız restoran ve kafe var. Bununla birlikte Birmingham’ın Hint restoranlarıyla da tanındığını bilmenizde fayda var.

Tüm bu saydıklarımızla ve daha fazlasıyla dolu günler geçirdikten sonra bize hak vereceğinizi umuyoruz: Birmingham karşınıza çıkanlardan çok daha fazlası!