Ağustos 2 2022

Yalnızca davetle gidilebilecek restoranlar

Ağustos 2

DAVETLİSİNİZ!

Ö

düllü bir restorana veya şehrin seçkin ve popüler bir mekânına gidip dostlarınızla keyifli bir akşam yemeği yemek için ne yaparsınız? Online veya telefon yoluyla rezervasyon yaptırmak bunun en bilinen yolu. Bazı restoranlara aylar öncesinden rezervasyon yaptırmak şarttır, bazılarında ise yer bulmak sıkı bir takip gerektirir. Tabii o mekânın müdavimiyseniz, işler sizin için kolaylaşır. Aşağıda okuyacağınız restoranlarda müdavimlik ayrıcalık ve özel davet anlamına geliyor. İşte dünyanın sadece davetle konuk kabul eden restoranlarından seçtiklerimiz...

Ağustos 2

Rao’s, New York
1896’da açılan Rao’s, ABD’nin en eski restoranlarından biri olarak biliniyor. New York, Doğu Harlem’de yer alan restoran senelerdir konuklarına otantik İtalyan yemekleri sunmaktan gurur duyuyor. Elbette bu kadar eski bir işletmenin müdavimleri var; hatta masaları bile belli. Rezervasyon kabul edilmiyor ancak müdavimler masa haklarını başkasına verebiliyor. Rao’s’un Las Vegas ve Los Angeles’ta rezervasyon kabul edilen kardeş restoranları da var.

Ağustos 2

Sugalabo, Tokyo
Japon şef Yosuke Suga, Sugalabo’da konuklarını iletişim yoluyla rahat ettirmenin önemine inanıyor. Suga, müdavimlerinin yiyecek kısıtlamalarını ve tercihlerini derleyerek özel bir hizmet yaratmış, bu nedenle bu restorana girmek için düzenli müşteri olmanız gerekiyor. Ayrıca restoranın sahipleri mekânı kendi istekleri doğrultusunda açıp kapatmaya karar verdikleri için Sugalabo’ya ulaşmak zaten kolay değil!



Ağustos 2

Classified, New Jersey
United Airlines’ın New Jersey’deki Newark Liberty Uluslararası Havalimanı’nda açtığı bu restoran, sadece havayolunun seçilmiş müşterilerine hizmet veriyor. Havayolundan davet alan yolcular Saison isimli bistronun önünde buluşuyor ve göze çarpmayan mavi bir kapıdan geçirilerek restorana alınıyor. Seçilmiş United MileagePlus üyelerine gönderilen bir e-postaya göre, restoranın mevsimlik malzemeler ve sofra hizmetiyle lüks Amerikan mutfağından ilham alan bir menüsü var.

Ağustos 2

Wolvesden, Los Angeles
Downtown Los Angeles’ın konuklarına interaktif bir akşam yemeği deneyimi sunan rustik kulübü Wolvesden’de menü yok, bu da akşam yemeği için davet edilen konukların renkli baharatlarla süslenmiş deniz ürünlerinden tavşan dolmasına kadar sürekli değişen lezzetlerle karşılaşacağı anlamına geliyor. E-posta yoluyla davet almak üzere Wolvesden’in listesine çevrimiçi olarak kaydolabilirsiniz. Davet edildikten sonra restoran, adresini ve konumla ilgili diğer ayrıntıları size bizzat açıklayacak!

Bunu da deneyebilirsiniz!
Paris’te şarap, Roma’da makarna... EatWith, dünyanın dört bir yanındaki lezzet severlere yerel sakinlerin, aşçıların ve şeflerin evlerinde samimi bir akşam yemeği deneyimi sunuyor. Bunun için EatWith web sitesine girmeniz ve ardından deneyiminizi kişiselleştirmeniz yeterli. Bulunduğunuz şehirden bir ev sahibi isteği kabul edebilir ve sizi eğlenmeye davet edebilir. Bu sayede Paris’te bir şarap tadımına katılabilir, Roma’da ev yapımı makarna yapabilir veya Londralı bir ailenin çatı katında akşam yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz.