Ağustos 2 2022

En keyifli seyahatler spontan kararlarla başlar!

Ağustos 2

HEMEN, ŞİMDİ, ŞU ANDA...

Y

urtdışı seyahat rotanızı nasıl belirliyorsunuz? Yola aylar öncesinden tüm ayarlamaları yapıp seyahate yapılacaklar listesiyle mi çıkıyorsunuz yoksa planınızı belirlediğiniz rotaya vardığınızda mı yapmayı tercih ediyorsunuz? Peki doğru zamanı beklemek ya da ideal güzergâhı titizlikle seçmektense uygun bir an yakalayarak spontan bir kararla uçuşa geçmeyi hiç düşündünüz mü? Yüzünüzde bir gülümseme oluştuysa ve hayali bile kulağa güzel geliyorsa, içgüdülerinize güvenin ve bir sonraki tatilinize karar vermek için parmağınızı dünya küresine dokundurun. İlhama mı ihtiyacınız var? İşte önerilerimiz...

Ağustos 2

İnziva zamanının geldiğini hissediyorsanız...
Eğer son zamanlarda kendinizle daha derin bir düzeyde temas kurma ihtiyacı hissediyorsanız, sakin bir inzivaya çekilmek size iyi gelebilir. O halde rotamız Bali... Ubud yakınlarındaki COMO Shambhala Estate masaj terapileri, Ayurvedik bakımlar ve her konuğa özel entegre programlar ile bütünsel bir yaklaşım benimseyen dünyaca ünlü bir sağlıklı yaşam merkezi... Tesisteki aktivitelerin etrafınızı saran doğal atmosferin huzurunu en üst düzeye çıkarmak için tasarlandığını da hatırlatmadan geçmeyelim.

Ağustos 2

Festivalsiz olmaz diyorsanız...
İtiraf edelim, kültürel etkinliklerinin yaşattığı ortak deneyimi hepimiz çok özledik. Neyse ki yaz aylarının gelişiyle birlikte sosyalleşip soluğu bir festivalde, konserde ya da bir tiyatro oyununda aldığımız günlere kavuştuk. Elbette kişisel tedbirleri ihmal etmeden. Hazır festival sözü geçmişken, size asla pişman olmayacağınız bir öneriyle geldik: Edinburgh Festival Fringe. 29 Ağustos’a kadar devam edecek festivalin verdiği heyecanı şehir keşfiyle birleştirmek ve eğlencenin hakkını vermek isteyenler bu rotadan çok keyif alacak.

Ağustos 2

Şehirden vazgeçemeyenlerdenseniz...
“Festival çok hareketli olur, inziva ise fazla sessiz” diyorsanız, bir şehri tüm detaylarıyla keşfedebileceğiniz bir seyahat planı yapabilirsiniz. Oslo’ya ne dersiniz? Norveç’in başkenti ve en büyük şehri olan Oslo sayısız kültürel, tarihi ve lezzet deneyimiyle mükemmel bir kompakt şehir molası sunuyor. Üstelik ağustos ayı Oslo’yu gezmek için en uygun zaman dilimlerinden biri! Akershus Kalesi, Viking Gezi Müzesi, Kraliyet Sarayı, Vigeland Sculpture Park görülmesi gerekenler listenizde mutlaka yer almalı.



Ağustos 2

Deniz havasına bayılıyorsanız...
Denizden esen meltemi teninizde hissetmek, gözlerinizi kapattığınızda ruhunuza ilaç gibi gelen dalgaların sesini dinlemek, güneşle ve maviyle bütünleşmek... Yaz bitmeden bütün bu huzuru doyasıya yaşamak için rotanızı Güney Fransa’ya çevirebilirsiniz. Londra’daki Claridge’s ve The Connaught’un kardeş oteli olan Maybourne Riviera kayalık RoquebruneCap-Martin yarımadasında yer alıyor ve Monako manzarasını seyretmek, enfes Akdeniz lezzetlerini tatmak, Côte d’Azur’un cazibesini keşfetmek için rüya gibi bir deneyim vadediyor.

Ağustos 2

Kırsala kaçmak iyi gelecekse...
Kendimizi doğaya bırakmak özgürlüğe hızlı bir geçiş sağlar. Üstelik doğaya yakın olmanın onarıcı bir tarafı olduğunu da hepimiz biliyoruz. Eğer tercihiniz kırsalda sakin bir seyahatse, bu deneyimi yaşayabileceğiniz en özel destinasyonlardan biri İtalya’nın Toskana bölgesi. Vadide bir-iki saat mesafeyle birbirinden güzel rotalara ulaşmanız mümkün. Siena’nın şaraplarını tadabilir, San Gimignano’nun kulelerini ziyaret edebilir, surlarıyla ünlü Lucca’da bahçesiyle göz kamaştıran Palazzo Pfanner’ı görebilir, Monteriggioni’de Ortaçağ nostaljisi yapabilirsiniz.