Ağustos 2 2022

Dünyanın en ince saati tanıtıldı

Ağustos 2

JİLET İNCELİĞİNDE...

2

021’de Ferrari ve Richard Mille, ortak bir mükemmellik arayışından yola çıkarak uzun vadeli bir ortaklık oluşturmak için güçlerini birleştirdi. Geçen sene tomurcuklanan bu ilişki yakınlarda ilk meyvesini verdi: RM UP-01. Yalnızca 1,75 mm kalınlığındaki saat, “dünyanın en ince mekanik saati” olarak önceki rekor sahibi Bulgari Octo Finissimo Ultra’yı 0,05 mm’lik fark ile tahtından indirdi. Fütürist bir estetik anlayışı sunan bu özel saat sadece 150 adet ile sınırlı.

Richard Mille Mekanizma Teknik Direktörü Salvador Arbona’ya göre RM UP-01 “konsept bir saat” olmaktan çok uzak ve şartlar ne olursa olsun görevine sadık: Kullanıcının günlük hayatını takip etmek. Bunu da 5000

Ağustos 2

G’yi aşan hızlara dayanabilen, 1,18 mm inceliğinde, 2,82 gr ağırlığında, 45 saatlik güç rezervine sahip ve 10 metreye kadar suya dayanıklı mekanizmasına borçlu. Elle kurmalı RMUP01’in taban plakası ve köprüleri biyolojik olarak uyumlu, korozyona dayanıklı ve hafif bir metalik madde olan 5. sınıf titanyumdan yapılmış. Geliştirme ve laboratuvar testleri için 6.000 saatten fazla zaman harcanmış ve Richard Mille bu projede İsviçre’nin Le Brassus kentindeki Audemars Piguet laboratuvarlarıyla işbirliği yapmış. Richard Mille’in Kasalardan Sorumlu Teknik Direktörü Julien Boillat bu işbirliğini şu sözlerle anlatıyor: “Bu tarz bir proje için yılların deneyimiyle edindiğimiz tüm bilgileri ve akla gelebilecek her türlü standardı bir kenara bırakmamız gerekiyordu. Audemars Piguet laboratuvarlarıyla imza attığımız işbirliği boyunca tam olarak bunu yapmaya çalıştık. Son milimetredeki derinliği çıkarmak son derece zahmetli ve uzun bir süreçti.”



Ağustos 2

Jilet inceliğinde yeni bir standart oluşturarak dikkatleri üzerine çeken RM UP-01 teknik hünerin zaferini temsil ediyor ve tekniğin estetik görünümü her zamankinden daha fazla belirlediği saat mekaniğine yeni bir yaklaşım örneği oluşturuyor. Fiyatı ise 1.88 milyon dolar.

www.wallpaper.com