Ağustos 2 2022

Çevre dostu akıllı telefon

Ağustos 2

DİKKATLERİ ÇEKEN BİR MARKA...

L

ondra merkezli startup Nothing yakın zamana kadar bir şekilde radarın altında kalmıştı. 2020 yılında kurulan şirket, teknoloji tutkunlarının hızla dikkatini çeken ve temmuz ayında resmi olarak piyasaya sürülen yeni Nothing Phone’u duyurduğunda ise bu durum değişti. Nasıl mı? İşte detaylar...

Nothing Phone tek bir şarjla 18 saat kullanım ve iki gün bekleme süresi vadediyor. Yalnızca yarım saatlik şarjla yüzde 50 güce ulaştığı söyleniyor. Tabii ki marifetleri bununla sınırlı değil, bir Tesla arabasının kapılarını açabilmek de dahil olmak üzere bir dizi “kumanda” özelliğine sahip olduğu da gelen bilgiler arasında.

Ağustos 2

Nothing Phone şeffaf bir arka kapağa sahip. Karmaşık bir sistemi sanat gibi gösteren Massimo Vignelli gibi sanatçılardan ilham alınmış. Markanın pazarlama müdürü ve kurucu ortağı Akis Evangelidis haziran ayında Euronews Next’e verdiği röportajda marka için çocukluklarından ilham aldıklarını ve akıllarındaki görüntünün şeffaf bir Gameboy ve hatta eski kasetlerin görüntüleri olduğunu anlatmış. Ona göre modern teknoloji tasarımları artık eskisi kadar heyecan verici değil. Markanın tasarım ekibini de Dyson’ın eski tasarımcılarından Adam Bates yönetiyor.



Ağustos 2

Gelelim ürünü gerçekten farklı kılan şeye, yani Nothing markasının sürdürülebilirliğe olan bağlılığına. Telefon hafif ve sağlam olmasını sağlayan yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyum çerçeveden oluşurken, telefonun plastik bileşenlerinin yüzde 50’den fazlası biyo-bazlı veya tüketici sonrası geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış.

Nothing’in kurucuları ve ekibi arasında Apple’ın iPod tasarımcısı, Twitch kurucusu, Reddit CEO’su gibi isimler bulunuyor. Yaptıklarına bakılırsa bu deneyimsiz bir startup’ın çok ötesinde bir kurum ve beklentilerin çok ötesini vadeden bir ürün. Sonuçları piyasadan gelen haberlerle anlayacağız.

Kaynak: Euronews