Ağustos 2022

O bir trend belirleyici: Givenchy TK-360

Agustos

WILLIAMS’IN RÜYA TASARIMI

H

ubert de Givenchy savaş sonrası dönemin ustaları Jacques Fath ve Elsa Schiaparelli’den couture sanatının inceliklerini öğrenerek Fransa’da kendi moda evini açtığında, takvimler 1950’li yılları gösteriyordu. O zamandan bu yana Givenchy, moda dünyasının prestijli markalarından biri olarak giyim, aksesuar, parfüm ve kozmetik ürünleriyle ön planda oldu.

Agustos

Tam yetmiş yıl sonra, Givenchy’nin kreatif direktör koltuğuna oturan Matthew M. Williams da moda evinin mirasının izinden giderek koleksiyonlarına aynı titiz yaklaşımı taşıyor. Williams, teknik yeniliğe önem veren bir tasarımcı. Ancak şık görünümü çağdaş detaylarla donatmaktan çekinmiyor. Bu sayede metalimsi unsurları ince siluetler haline getirebiliyor. Bu bakış açısının en yeni örneği ise Williams’ın moda evinin bahar ve erken kış sezonu için tasarladığı erkek spor ayakkabısı TK-360... İngiliz multimedya sanatçısı Ewan Macfarlane tarafından moda evine özel olarak yaratılan heykelsi bir sanat eserinin üzerinde görücüye çıkan bu yeni tasarım, şimdiden moda tutkunlarının radarına girmiş durumda. Radikal şekli ve cesur çizgileri bu parçayı bir stil öncüsüne dönüştürüyor ve tasarımcının cesur vizyonunu daha da pekiştiriyor.



Agustos

Williams’ın “rüya tasarımım” diyerek tanımladığı TK-360, en son teknoloji kullanılarak üretilen orijinal bir spor ayakkabı... Tek bir kumaş parçasından oluşuyor ve ince hatlarıyla öne çıkıyor. Sıkı örgüden oluşan teknolojik bir kumaş kullanan Williams, örgüden oluşan sırt kısmının sonunda aşınma belirtileri göstereceğini söylüyor ve ekliyor: “Giysi ve aksesuarlar, evrim geçirip değişerek tarihe geçtikleri bir hayata sahip olabilirler. Bu ayakkabı ne kadar çok giyilirse, o kadar çok geçmişi olacaktır.”

TK-360’ın klasik siyah veya beyazın yanı sıra mevsimsel asit sarısı, grafit grisi ve açık pembe tonları mevcut. Modelleri yakından incelemek için Givenchy’nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

www.givenchy.com