Ağustos 2022

Jack Daniel’s’dan yeni bir lezzet

Temmuz

BİR HAYLİ GÜÇLÜ...

M

elek payının ne olduğunu bilir misiniz? Viski durdukça çok küçük miktarlarda buharlaşır. Havaya karışan alkolün “meleklerin payı” olduğu düşünülür. Jack Daniel’s yeni ürünüyle oyunu değiştirdi ve meleklerin payını artırmasın diye daha yüksek sıkıştırma oranına sahip bir mantar geliştirildi!

Jack Daniel’s Small Batch Special Release Coy Hill High Proof, ilk olarak geçen sonbaharda tek bir varil ürünü olarak piyasaya sürüldü. Ancak bu yaz, olağanüstü düzeyde melek payına sahip olan ve tek varil salınımı için uygun olmadığı düşünülen bu “roket yakıtı” viski için yaklaşık 55 varil bir araya getirildi. Bu yeni ve güçlü tat, Coy Hill depolarının üst katlarında olgunlaştırıldı.

Temmuz

Orijinal single barrel (tek fıçı) salımı yaklaşık 137 ila 148 alkol arasında değişirken, bu yeni sınırlı sayıda Tennessee viski beş farklı alkol noktasından bir araya getirildi ve 143.6 ila 155.1 aralığında alkol oranına sahip oldu. Yüzde olarak söylemek gerekirse yüzde 71 ile 77 arasında bir alkol oranından bahsedebiliriz. Peki ya malzemeler? Yüzde 80 mısır, yüzde 12 maltlı arpa ve yüzde 8 çavdar.



Temmuz

Parıltılı koyu bakır kırmızı rengi, esmer şeker ve karamel notalarını yanında getiriyor. Elbette ilk yudumu aldığınızda damağınız hemen ısınıyor ancak Jack Daniel’s’ın imza notaları, muz, pişmiş elma, tarçın ve baharatlı armut hâlâ kendini gösteriyor. Vanilya, karamel ve biraz da kömürleşmiş meşeyi ilave edersek bu özel şişede sizi hayli güçlü bir aroma bekliyor.