M
elek payının ne olduğunu bilir misiniz? Viski durdukça
çok küçük miktarlarda buharlaşır. Havaya karışan alkolün
“meleklerin payı” olduğu düşünülür. Jack Daniel’s yeni
ürünüyle oyunu değiştirdi ve meleklerin payını artırmasın
diye daha yüksek sıkıştırma oranına sahip bir mantar geliştirildi!
Jack Daniel’s Small Batch Special Release Coy Hill High Proof, ilk olarak
geçen sonbaharda tek bir varil ürünü olarak piyasaya sürüldü. Ancak bu
yaz, olağanüstü düzeyde melek payına sahip olan ve tek varil salınımı için
uygun olmadığı düşünülen bu “roket yakıtı” viski için yaklaşık 55 varil bir
araya getirildi. Bu yeni ve güçlü tat, Coy Hill depolarının üst katlarında
olgunlaştırıldı.
Orijinal single barrel (tek fıçı) salımı yaklaşık 137 ila 148 alkol arasında
değişirken, bu yeni sınırlı sayıda Tennessee viski beş farklı alkol
noktasından bir araya getirildi ve 143.6 ila 155.1 aralığında alkol oranına
sahip oldu. Yüzde olarak söylemek gerekirse yüzde 71 ile 77 arasında bir
alkol oranından bahsedebiliriz. Peki ya malzemeler? Yüzde 80 mısır, yüzde
12 maltlı arpa ve yüzde 8 çavdar.
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Parıltılı koyu bakır kırmızı rengi, esmer şeker ve karamel notalarını
yanında getiriyor. Elbette ilk yudumu aldığınızda damağınız hemen
ısınıyor ancak Jack Daniel’s’ın imza notaları, muz, pişmiş elma, tarçın
ve baharatlı armut hâlâ kendini gösteriyor. Vanilya, karamel ve biraz da
kömürleşmiş meşeyi ilave edersek bu özel şişede sizi hayli güçlü bir aroma
bekliyor.