Aralık 2022

Kitap Kulübü: Yılbaşı temalı kitaplar

Aralık

ROMANTİĞİNDEN KORKUSUNA…

Y

eni yıl yenilenmenin, yeniden başlamanın, bir arada olmanın ve kutlamanın neşesini ortalığa saçtığı bir dönem. Kitaplara da sıkça konu olmasına şaşmamak lazım. Biraz olsun yeni yıl ruhuna ya da tazelenmeye ihtiyacınız varsa okumak isteyebileceğiniz kitapların listesini sizin için hazırladık.

Aralık

Bir Noel Şarkısı, Charles Dickens
Ne zaman yeni yıl yaklaşsa Dickens’ın meşhur karakteri Scrooge anılır. Noel’e ve yeni yıl ruhuna inanmayan huysuz ihtiyar Scrooge, geçmişin, bugünün ve geleceğin hayaletleri tarafından ziyaret edilir. Scrooge’un çıkacağı yolculuk onun hayata bakışını değiştirecektir. Soğuk ve mümkünse karlı bir hafta sonu battaniye altında okunması tavsiye edilir.

Aralık

Bir Yılbaşı Hikâyesi Buket Uzuner
Tüm engelleri aşarak birbirine kavuşan insanları konu edinen bu öykü, yeni yılın gelmesi ile değişecek yaşamları konu ediniyor. Yılbaşı çoğu zaman aynı masa etrafında toplanmayı anımsatmaz mı?

Aralık

Noel’de Cinayet, Agatha Christie
Kulakları sağır eden bir gürültü ve canhıraş bir çığlık… Lee ailesinin Noel yemeğinde neler yaşandı? Ünlü dedektif Hercule Poirot, Noel tatilinde bile olsa etrafında yaşanan olaylara kayıtsız kalamaz.



Aralık

Noel Baba’dan mektuplar, J. R. R. Tolkein
Tolkein’in çocuklara hitap edermiş gibi görünse de büyüklerin kalbinde taht kuran kitaplarından biri daha. Uzun bir masal gibi okunası kitapta, Noel Baba’nın evine, maceralı yaşantısına, dostlarına ve hatta düşmanlarına tanık olacaksınız.

Aralık

Karanlık Yılbaşı Öyküleri, Aralıktan Sızan Karanlık.
Aralıktan Sızan Karanlık, Türkiye’nin karanlık kalemlerinin yılbaşına dair öykülerini bir araya getiren kolektif bir kitap. Her Aralık ayının sonunda yeni bir yıla girecek olmanın heyecanı ve sevinci içinde tatlı bir telâş görünür dünyanın her yerinde. Ama her şey görünenden ibaret değildir. Yılbaşının, her türden kitaba konu olabilecek bir zaman dilimi olduğu bir kez daha bu kitapla ispatlanıyor.

Aralık

Yeni Yıl Yeni Hayat, Debbie Macomber
Debbie Macomber’in, aşkın, değişmesi en zor hayatları bile nasıl güzelleştirdiğini ve güçlü aile bağlarının dönüştürücü etkisini anlattığı romanında yeni yıla Amazon ormanlarında gireceğiz!