Ekim 2 2022

Masal şehirler, büyülü diyarlar

Ekim 2

FİLM ATMOSFERİNDE GEZMEK İÇİN...

B

azıları binalarıyla, sokaklarıyla ve manzaralarıyla sizi bir masalın içindeymişsiniz gibi hissettirecek, bazılarıysa hikâyelere dahi ilham verecek güzelliğiyle gözlerinizi kamaştıracak. Hazırsanız, masal gibi bir tura başlıyoruz!

Ekim 2

Rothenburg, Almanya
Bir şehir düşünün ki Walt Disney’e ilham vermiş olsun! İşte o şehir Rothenburg’un ta kendisi. Pinokyo’nun yaratılmasında onun manzarasının birebir etkisi var. Arnavut kaldırımlı sokaklar, Lego’dan yapılıp elle boyanmış gibi görünen çatılarıyla birbirine yapışık rengârenk evler… El yapımı bibloların ve guguklu saatlerin göz doldurduğu dükkânlar tek başına bile size kendinizi zaman kapsülündeymişsiniz gibi hissettirmeye yetebilir!

Ekim 2

Giethoorn, Hollanda
Sazdan çatılı evleri ve kilometrelerce uzanan kanalları ile sakin bir köy olan Giethoorn, huzurla eşanlamlı bir kelime gibi… Burası o kadar sessiz bir yer ki ördeklerin sesi, duyabileceğiniz yegâne yüksek ses olabilir. Burada motorlu taşıt kullanımı yasak, tek ulaşım aracı kanallardan geçen tekneler. Çiçekli bahçeler ve yüksek gövdeli ağaçlar ise Giethoorn’un masal siluetinin altını çizecek güzellikte!

Ekim 2

Colmar, Fransa
Colmar, bir Fransa gezisi sırasında mutlaka ziyaret edilmesi gereken şehirlerden biri. Burası öyle bir şehir ki, İkinci Dünya Savaşı sırasında askerler onun yok edilemeyecek kadar güzel olduğunu düşünmüş. Genellikle “Küçük Venedik” adıyla anılan Colmar kıvrımlı su yolları, Arnavut kaldırımlı sokakları, parlak renkli yarı ahşap evlerinin yanı sıra nefis şarapları ve aromalı yemekleriyle de şahane!

Ekim 2

Cesky Krumlov, Çek Cumhuriyeti
Ortaçağ kaleleri, küçük kulübelerin parlak kırmızı eğimli çatıları, yemyeşil çayırlar ve parlak mavi gökyüzü kulağa bir peri masalı filmi gibi geliyor ama burada bütün bunlar gerçek. Çek Cumhuriyeti’ndeki Cesky Krumlov, tüm Avrupa’nın en iyi korunmuş ortaçağ şehirlerinden biri olma özelliğini taşıyor.



Ekim 2

Brugge, Belçika
Anlatması belki en zor ama en etkileyici Avrupa şehirlerinden biridir, Brugge… Kendinizi bir masal dünyasında hissetmek için yeni bir şehir arıyorsanız, burası doğru adres! “Kuzeyin Venedik’i” olarak bilinen Brugge tamamı ortaçağdan kalma ve özenle korunmuş bir şehir. Peki başka ne bulabilirsiniz? Bol bol bira ve evet, çikolata.

Ekim 2

Annecy, Fransa
Parıldayan kristal berraklığında sulara sahip, dağlarla çevrili bir göl Annecy’i daha da büyülü kılıyor. Şehir masallara layık ama aynı zamanda doğa sporlarının başkenti olarak anılıyor. Daha ne olsun?

Ekim 2

Chipping Campden, Cotswolds, İngiltere
Kireçtaşı işçiliğinin bir şaheseri olan bu kasaba ortaçağdan gelen zengin bir tarihe sahip. Farklı mimari tarzları bir arada görebileceğiniz ve neredeyse kesintisiz bir terasla çevrilen ana caddesiyle masal filmi atmosferini âdeta içinde taşıyor.