Ekim 2 2022

Nixon’dan Rolling Stones’un 60. yaşına özel tasarım

Ekim 2

GÜÇLER BİRLEŞİNCE...

B

u yılın rock’n roll ruhu Nixon’da ortaya çıkıyor! Marka, Rolling Stones’un 60. yıldönümü için beş özel saat piyasaya sürdü. Sınırlı sayıda üretilen Primacy, büyük boy bir kronograf, iki analog model ve Staple modeliyle Nixon’ın, Rolling Stones’a adeta saygı duruşunda bulunduğunu görüyoruz. Nixon’ın başkanı Nancy Dynan, Wallpaper’a verdiği röportajda hem Nixon’ın hem de Rolling Stones’un statükoyu reddetmeye dair ortak bir geçmişi olduğunun altını çiziyor. Ayrıca her iki markanın da klasiklerin yeni yorumlarını sahnelemekten korkmadığını özellikle belirtiyor. Dynan’a göre Nixon şimdiye kadar birçok ikonik grupla işbirliği yapma fırsatına sahipti ancak onlar için de müzik söz konusu olduğunda Rolling Stones’tan daha güçlü bir isim yoktu. Elbette buna hak vermemek elde değil!

Ekim 2

Gelelim koleksiyonun detaylarına...
Sınırlı üretilen kapsül koleksiyon klasik Nixon saatlerinin uç sınırlarında geziyor. Elbette bu koleksiyon için kayış ve dekoratif parçalar da unutulmamış. Ancak Dynan’ın belirttiği gibi tasarımlar her iki markanın da kendi kodlarına sadık kalınarak hazırlanmış.



Ekim 2

Küçük ayrıntıların büyük hikâyeler anlatmasına önem verilen tasarımlarda Rolling Stones’un ruhu ve onların ikonik görüntüleri saatlerin özel kadranlarına, özel işlemelerine ve dahası ambalajlarına kadar yansıtılmış. Örneğin 51-30 modelinin neon tabela estetiği grubun ilk günlerine geri dönmenizi sağlıyor ve elbette rock’n roll alt kadranı da ekstra bir güzellik katıyor. Dijital Staple, Stones hayranlarını Voodoo Lounge albümüyle bağdaştıracakları bir baskıya sahip. Saatlerin ortak özelliği ise Rolling Stones’un ikon haline gelen dudak ve dilli logosunun başrolde olması! Detaylı bilgi için www.nixon.com adresini ziyaret edebilirsiniz.