Eylül 2 2022

Apple yeni ürünlerini tanıttı

Eylül 2

APPLE AİLESİNİN YEPYENİ ÜYELERİ

A

pple yeni ürünlerini tanıttığı etkinliğini bu yıl 7 Eylül’de “Far Out” adıyla gerçekleştirdi. Merakla beklenen 90 dakikalık sunumda iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modelleri, yeni Apple Watch 8, akıllı saat serisine eklenen iki ürün ve güncellenmiş ikinci nesil AirPods Pro tanıtıldı. Şimdi gelin, Apple’ın yeni ürünlerine yakından bakalım...

Eylül 2

iPhone 14 ve iPhone 14 Plus
6.1 inç ve 6.7 inç olmak üzere iki boyut seçeneğiyle sunulan iPhone 14 ve iPhone 14 Plus yeni ana kamera, ön TrueDepth kamera, farklı perspektiflere olanak veren ultra geniş kamera ve geliştirilmiş bir görüntü kanalı olan Photonic Engine’dan oluşan güçlü kamera sistemiyle üst düzey fotoğraf ve video çekimi vadediyor. Yerleşik gizlilik ve güvenlikle tasarlanan her iki modelde de zorlu iş yükleri için yüksek performans ve verimlilik sunan 5 çekirdekli GPU’ya sahip A15 Bionic çip bulunuyor. iPhone 14 ve iPhone 14 Plus, Trafik Kazası Algılama ve sektörde bir ilk olan, uydu üzerinden Acil SOS gibi kritik güvenlik özelliklerini de beraberinde getiriyor. Bu iki yeni model gece yarısı, mavi, yıldız ışığı, mor ve PRODUCT (RED) renk seçenekleriyle sunuluyor.

Eylül 2

iPhone 14 Pro ve Pro Max
En gelişmiş Pro ürün serisini oluşturan iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, iPhone’u deneyimlemenin yenilikçi bir yolunu sunan yeni Dynamic Island tasarımına ve Hep Açık ekrana sahip. Gücünü A16 Bionic’ten alan iPhone 14 Pro, pro kamera sistemini yeni bir seviyeye taşıyor. Yeni sistemde iPhone’da ilk kez sunulan ve dört pikselli sensöre sahip 48 MP ana kamera ve loş ışıkta çekilen fotoğrafları çarpıcı bir şekilde iyileştiren geliştirilmiş görüntü kanalı Photonic Engine bulunuyor. Bu gelişmeler iPhone’u gündelik görevlerde, yaratıcı projelerde ve uydu üzerinden Acil SOS ve Trafik Kazası Algılama gibi özelliklerle acil durumlarda bile vazgeçilmez hale getirecek gibi gözüküyor. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max dört yeni renk seçeneğiyle sunuluyor: koyu mor, gümüş rengi, altın rengi ve uzay siyahı.



Eylül 2

AirPods Pro
Yeni H2 çipten güç alan AirPods Pro, Aktif Gürültü Engelleme ve Şeffaf Mod özelliklerinde sağlanan büyük gelişmelerle harika bir ses performansı sunuyor. Kullanıcılar şimdi dokunmatik denetimle ortam oynatma ve doğrudan alt uçtan ses düzeyini ayarlama özelliğinin yanı sıra daha uzun pil ömründen, yepyeni bir şarj kutusundan ve kulağa daha iyi uyum sağlaması için ekstra bir kulaklık ucu boyutundan da yararlanabiliyor.

Eylül 2

Apple Watch Series 8 ve yeni Apple Watch SE
Apple’ın tanıttığı ürünler arasında, Apple Watch Series 8 ve yeni Apple Watch SE de var. Apple Watch Series 8’in tasarımı büyük bir Hep Açık Retina Ekran’a ve çatlamaya dayanıklı güçlü bir ön kristale sahip. Tüm gün süren 18 saatlik pil ömrüyle Apple Watch Series 8 sıcaklık algılama becerileri, Trafik Kazası Algılama ve uluslararası dolaşım gibi yenilikler getiriyor; EKG uygulaması ve düşme algılama gibi sağlık ve güvenlik özelliklerini daha da ileriye taşıyor. Yeni Apple Watch SE ise aktivite takibi, yüksek ve düşük kalp atış hızı bildirimleri ve Acil SOS özelliği dahil olmak üzere temel Apple Watch deneyimini sunuyor. Buna ek olarak yeni Trafik Kazası Algılama özelliğine ve üç klasik kasa rengiyle uyum içinde olan tümüyle yeniden tasarlanmış bir arka kasaya sahip.

Eylül 2

Apple Watch Ultra
Apple Watch Ultra, şimdiye kadarki en büyük ve en parlak Apple Watch ekranını ortaya çıkaran 49 mm titanyum kasa ve düz safir ön kristal ile dikkat çekiyor. Özelleştirilebilir eylem düğmesi çok sayıda yararlı özelliğe anında erişim olanağı sunuyor. Apple Watch Ultra, normal kullanımda 36 saate kadar pil ömrüyle şimdiye kadar bir Apple Watch’ta sağlanan en iyi pil ömrüne sahip. Üstelik bir günden uzun süren deneyimler için ideal olan yeni düşük güç ayarı, pil ömrünü 60 saate kadar çıkarabiliyor. Apple Watch Ultra, her macerada bileğe rahat bir şekilde tamamen oturmasını sağlayan tasarım özelliklerine sahip üç yeni kayışla birlikte geliyor: Trail Loop, Alpine Loop ve Ocean Kordon.