Haziran 2022

Lüks dolmakalem denince aklımıza ne gelmeli?

Haziran

DİKKATİNİZİ ÇEKECEK BEŞ DOLMAKALEM

H

er ne kadar öyle görünmese de güzel yazı bir sanat formudur. Kaligrafi kadar yüksek bir sanattan bahsetmiyoruz ama yine de düşündüğünüzde güzel bir yazının yerini tutacak az şey vardır. Elbette bunun için ihtiyaç duyacağınız şey malzemenin, yani kalemin en iyisi. Yalnızca yazmak için değil; masanın üzerinde dururken bile prestijinizi ortaya koyması, cebinizden çıkardığınızda insanların sizin hakkınızda fikir edinmesini sağlayacak kadar güzel olması gerekiyor. Lüks bir kaleme yatırım yaparken tüm bunları aynı anda düşünmek gerekebilir.

Peki lüks kalem göstergesi nedir? Elbette malzemenin birinci sınıf olması gerekiyor. Yüksek lüks kalem göstergeleri ebonit gibi sert kauçuklar ya da selüloit gibi özel malzemelerdir. Bununla birlikte kaliteli reçine de ana malzemeler arasında. Elbette tasarımın son dokunuşlarının elmas gibi yüksek taşlardan yapılması işin rengini hayli değiştirir. Görünüş tamamsa, ikincisi elbette yazma keyfi… “Bitiriş” bir dolmakalemin pik noktasıdır. Mevcut kaleminizle yazmayı deneyebilir, ne demek istediğimizi bu şekilde deneyebilirsiniz. Kâğıtta yalnızca iyi yazmanıza yetecek kadar kayan kalem son dokunuşta kişiliğini ortaya koymalı.

Elbette Montblanc bahsettiğimiz tüm bu noktaları karşıladığı için dünyanın “lüks” dolmakalem denince akla gelen ilk ismidir. İyi işçilik ve iyi malzeme bir araya geldiğinde, yaklaşık 125 yaşındaki markanın adının anılması işten bile değil.

Montblanc kalemleri iridyum, elmas ve platinden yapılmıştır. Tüm Montblanc Meisterstück uçlarında, sert ve nadir bir malzeme olan iridyumdan yapılmış bir uç bulunur. Nitekim iridyum, altın ve platinden daha nadirdir. Ama elbette piyasa bu kadar değil, dilerseniz Montblanc ile birlikte en lüks beş dolmakaleme yakından bakalım.

Haziran

Montblanc Heritage Rouge & Noir
Rouge & Noir dolmakalemleri, Art Nouveau hareketine bir saygı duruşu olarak eski bir yılan klipsine sahiptir. Yıllarca gururla kullanacağınız, masa üzerinde durmasından mutlu olacağınız türde bir kalem. Ayrıca ömür boyu hatırlanmak isterseniz de iyi bir hediye seçeneği.

Haziran

Breguet Classique
Klasik saatleriyle tanınan Breguet, lüks yazı gereçleri serisi için Montegrappa ile işbirliği yaptı. Classique’in gövdesi som gümüşten yapılmış ve saat kadranlarında kullandıklarıyla aynı şekilde süslenmiş. Gümüş klips tıpkı bir akrep ibresi gibi görünüyor ve reçine vurgular her iki ucu süslüyor. 18 ayar rodyum kaplama altın uç, merkezinde markanın “B” monogramına sahip ve bu, kaleme zarif bir dokunuş katıyor.



Haziran

S.T. Dupont
Çanta, çakmak gibi lüks ürünlerde uzmanlaşan Fransız şirket, repertuarına lüks kalemleri de ekledi. En çok rağbet gören kalemlerinden biri, James Bond ile birlikte yapılan ve sınırlı sayıda üretilen Mr. Bond Rollerball. Kapağındaki 007 logosuyla kurgusal bir casusa layık bir kalem. Rollerball, S.T. Dupond kutusunda gelen pirinçten yapılmış, bu nedenle gerçek bir Bond hayranı için kesinlikle zarif bir hediye.

Haziran

Montegrappa Cigar
Birkaç yıl önce Montegrappa, koleksiyonlarına eklemek için purodan ilham alan bu güzel tasarımlı kalemi buldu. Gerçek bir puroya çok benzeyen bu lüks kalemdeki açık kahverengi renk tonu ve sedefli çizgiler, tütün yapraklarını çok iyi andırıyor. Bu zarif kalem aynı zamanda som gümüş süslemeye, 18 ayar altın uca sahip ve telkari deseniyle işlenmiş.

Haziran

Smythson Viceroy Fountain Pen
Smythson lüks kırtasiye, deri ürünler ve moda ürünleri gibi kaliteli deri malzemelerde uzmanlaşmış bir İngiliz şirketi ancak kalemleri de aynı derecede zarif. Minimalistler için harika bir seçim. Gövdesine kazınmış ince çizgilere sahip bu şık, tamamı gümüş dolmakalem gerçek bir güzellik.