Haziran 2022

Çevre dostu yat geliyor!

Haziran

YAT MERAKLILARINI HEYECANLANDIRAN HABER

O

CEA’nın 2021 yazında Fransa’nın Les Sables d’Olonne kentinde Commuter 108’in inşaatına başladığını duyurması yat meraklılarını heyecanlandırmıştı. Ama asıl heyecan verici olan tüm tasarımın arkasındaki yol gösterici ilkeydi: Commuter 108’in çevresel ayak izini, özellikle de sera gazı emisyonlarını azaltmak.

Bu duyurunun üzerinden bir yıl geçti ve detaylar da netlik kazandı. Şu anda yeni OCEA Commuter 108’in inşası OCEA Yachts serisindeki diğer modellerle aynı zarif ve zamansız çizgide ilerliyor. Malzemelerden yerleşim düzenine, iç tasarımdan donanıma kadar sahibinin gereksinimlerini karşılamak için tamamen özel olarak inşa edilen yeni Commuter’ın uzunluğu 32,7 metre olacak; beş su geçirmez bölmesi ve alüminyum yapısı sayesinde, dünyanın dört bir yanına güvenli bir şekilde yelken açabilecek.



Haziran

Commuter 108, motorları kirletici emisyonları azaltmak için en son IMO Tier III standartlarına uygun olan ve sonuç olarak Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından belirlenen emisyon kontrol alanlarında da (örneğin Kuzey Amerika kıyıları, Kuzey Denizi ve Baltık Denizi’nde) seyir yapabilecek ilk OCEA yat olacak.

Commuter 108’in iç mekânı ise hem pratik hem de konforlu bir tasarım üzerine çalışan Pierre Frutschi’ye emanet. Sekiz misafirin ve tabii ki sahibinin konforlu bir şekilde seyahat edebilmesi için ses yalıtımına daha fazla özen gösteriliyor. Egzoz filtreleri motorların sesini 35 dB azaltacak ve yeni nesil aküler jeneratöre ihtiyaç duymadan ana yerleşik sistemleri geceleri çalışır durumda tutabilecek.

Commuter 108’in teslimatının 2023 yılının bahar aylarında yapılması planlanıyor. İlk yolculuk ise muhtemelen bir sonraki yaz!