Haziran 2022

Klasiklere elektrik dokunuşu

Haziran

HEM KLASİK HEM ELEKTRİKLİ

1

960’larda Rolls-Royce Phantom V, karada seyahat etmenin lüks yollarından biriydi. Zarafetin teknolojiden daha önemli olduğu zamanların lüks kavramından bahsediyoruz. Günümüzde bu deneyimin çok modern bir eklemeyle zenginleştirildiğini söylemek mümkün: Elektrikli güç aktarma organları ve merhaba emisyonsuz versiyonlar

Haziran

İngiliz şirket Lunaz, bu gelişen trendin en iyi bilinen temsilcilerinden biri olarak üst düzey klasik otomobillerin saf elektrik gücüne dönüştürülmesi konusunda oldukça başarılı.
İngiliz seri girişimci David Lorenz ve eski Formula 1 yarış mühendisi Jon Hilton tarafından kurulan şirket, David Beckham’dan Barclay ailesine kadar yatırımcıların odağında. Talep gerçekten inanılmaz boyutta, zira Lunaz’ın klasik otomobilleri 2024’e kadar tükenmiş durumda.

Şirket şimdi İngiliz otomotiv tarihinin en ünlü arabalarını temsil eden bir ürün yelpazesine sahip. İlk kez sunduğu 1950’lerin Jaguar XK’sı ile büyük Rolls-Royce ve Bentley limuzinlerine ek olarak, şirket şimdi eski klasik Range Rover’ın dönüşümünü bugüne kadarki en pahalı modeliyle sunuyor: Aston Martin DB6.



Haziran

Merak edenler için Range Rover’ların fiyatı yaklaşık 300.000 £ (376.000 $); Bentley ve Rolls-Royce’lar ise 350.000 £ (439.000 $) ile 550.000 £ (690.000 $) arasında değişiyor.

Elbette Lunaz dışında seçenekler de var. Örneğin İngiltere, Oxfordshire’da bulunan Everrati, belirli modellerin dönüştürülmesindeki uzmanlığıyla Land Rover, Porsche 911 ve Mercedes-Benz Pagoda için Lunaz yaklaşımını yansıtıyor.

Haziran

Farklı bir yaklaşım benimseyen şirketler de yok değil. Amerika Birleşik Devletleri’nde LA merkezli Zero Labs, güçlü arabalardan arazi araçlarına kadar farklı modeller için 600 hp elektrikli güç aktarma organları geliştirdi. Bunlar, seçtiğiniz bir donör araca takılabiliyor. Teksas Austin’deki Moment Motor Company de aynı yaklaşımı benimseyen şirketlerden. Şirket klasik bir Mini’den 1985 yapımı Geleceğe Dönüş filmiyle ünlü olan DeLorean spor arabaya kadar nostaljik otomobilleri modern elektrikli arabalara dönüştürüyor.