Haziran 2022

LOOK Kitap Kulübü: Klasikler

Haziran

PLAJA TAŞIYABİLECEĞİNİZ KLASİKLER...

K

lasikler denilince aklımıza ister istemez Rus yazarların ve yükte ağır kitapların gelmesi son derece normal: Suç ve Ceza, Anna Karenina, Karamazov Kardeşler… Ancak çoğu klasik yazarının meşhur oldukları eserler kadar ilgi görmese de onlar kadar, hatta belki bazen daha iyi kitapları da var. Ne dersiniz, plaj çantalarına sığacak klasikler yok mudur? LOOK Kitap Kulübü kısa klasikleri sunar.

Haziran

Beyaz Geceler – Dostoyevski
St. Petersburg’da iç huzursuzluğuyla savaşan genç bir adamın hikâyesini anlatan Beyaz Geceler, karşılıksız aşkın ıstırabının ve suçluluğunun nedenlerini arar. Dostoyevski’nin yirmi yedi yaşında yazdığı uzun öykü, bir aşkın hayaliyle kişilik parçalanmasını aynı satırlara sığdırır.

Haziran

Bir Yaz Gecesi Rüyası – William Shakespeare
Dünyanın en ağır aşk hikâyelerine imza atan Shakespeare’den bu sefer bir romantik komedya okumaya ne dersiniz? Yazar yine evlilik ve aşkı konu etse de, bu sefer olaylara daha ironik bir biçimde yaklaşarak izleyicinin yüzünü güldürmek ister.



Haziran

Kırmızı Pazartesi – G.G. Marquez
Ardında Yüzyıllık Yalnızlık gibi bir eser bırakan Marquez’in kısa eserleri de en az onun kadar güçlüdür. İşleneceğini herkesin bildiği bir suçun yolunu anlatır Marquez Kırmızı Pazartesi’de. Herkesin bildiği ama kimsenin bir şey yapmadığı bir dünyanın hikâyesi…

Haziran

Katip Bartleby – Herman Melville
Moby Dick gibi ağır ve duygusal olarak zorlayıcı bir kitap yazmayı başarmış olan Melville’in Katip Bartleby’de mizahının keskinliğini kullanmasına ve karakterleri müthiş bir şekilde oluşturmasına şahit oluruz. Üstelik incecik, neredeyse bir saatte okunabilecek uzun bir hikâye içerisinde.

Haziran

Yürümek – Henry David Thoreau
Walden ile insanlardan ve düzenden uzaklaşmayı anlatan Thoreau, Yürümek ile yine bir medeniyet eleştirmesi yapıyor. Doğanın donanımlı, tarafsız bir öğretmen olduğunu söyler Thoreau ve uzun ya da kısa tüm metinlerinde okuruna bunu anlatmaya çalışır.