Kasım 2022

Google’ın ilk akıllı saati

Kasım

AKILLI SAAT DÜNYASINA GİRİŞ

G

oogle akıllı telefon, dizüstü bilgisayar ve tabletin ardından akıllı saat rüzgârına yelken açtı ve Fitbit aktivite izleyici özellikli Google Pixel Watch ile piyasaya giriş yaptı. Peki bu yeni ürünün özellikleri neler?

Gümüş, kömür ve mat siyah renk seçenekleriyle gelen Google Pixel Watch, geri dönüştürülmüş paslanmaz çelik kasa üzerine monte edilmiş bombeli cam bir saatten oluşuyor. Ayrıca on dokuz özelleştirilebilir arayüz içinden istediğiniz görüntüyü seçebiliyorsunuz. Tüm diğer akıllı saatler gibi Google Pixel Watch’ın da kayışları değişebiliyor. Kayış mekanizması bir kamera merceğinin kamera gövdesine bağlanma şeklinden ilham almış. Teknoloji şirketine göre hem gündüz hem de gece takılmak üzere tasarlanan Google Pixel Watch, suya ve çizilmelere karşı dayanıklı.

Kasım

Fitbit aktivite izleyicisi ile donatılan Google Pixel Watch, kullanıcıyı bilgilendiren ve egzersize teşvik eden özellikleriyle öne çıkıyor. Google, 2021’de ana şirketi Alphabet tarafından satın alınan Fitbit hakkında şöyle diyor: “Saat, Google’ın zekâsını ve yardımseverliğini Fitbit’in sağlık ve fitness uzmanlığıyla zarif bir tasarımda birleştiriyor.” Bir AI yazılımı olan Google Asistan, kullanıcılara bilgi vermek amacıyla saate entegre edilen özellikler arasında yer alıyor.



Kasım

Uzmanların gösterişsiz ama kullanışlı olarak nitelendirdikleri Google Pixel Watch yalnızca 36 gram ağırlığında; barometre, jiroskop, İK, EKG, mikrofon, hoparlör, NFC, GNSS ve pusulaya sahip. Uzun zamandır piyasada olan Samsung Galaxy Watch serisi gibi rakipleriyle boy ölçüşecek özelliklere sahip olup olmadığını ise ancak aktif olarak kullanmaya başlayınca anlayacağız.