Kasım 2022

Mark Zuckerberg, yeni Meta Quest Pro’yu tanıttı!

Kasım

VE KARŞINIZDA META QUEST PRO!

M

ark Zuckerberg, şirketin yıllık konferansı Meta Connect 2022’de yeni sanal gerçeklik gözlüğü Meta Quest Pro’yu tanıttı. 1.499 dolar satış fiyatı ile piyasaya sunulan Quest Pro, Meta’nın şu anki VR gözlüğü Quest 2’nin 399 dolardan başlayan fiyatının neredeyse dört katı. Şimdi gelin Zuckerberg’in sanal gerçeklik dünyasında önemli bir adım olarak nitelendirdiği bu yeni gözlüğün özelliklerine hep birlikte bakalım.

Kasım

Meta Quest Pro, sanal ve karma gerçeklik olanaklarını genişletmek için tasarlanan gelişmiş gözlük serisinin ilki olarak karşımıza çıkıyor. Yeni “pankek” lens teknolojisi ışığı birkaç kez katlayarak görsel kaliteyi artırırken, cihazın boyutunu küçültüyor. Arka kısımdaki kavisli batarya, Meta Quest Pro’nun genel olarak daha dengeli ve ergonomik bir VR gözlük olmasına imkân tanıyor. Dışa bakan yüksek çözünürlüklü kameralar, önceki nesil Meta Quest 2’den 4 kat daha fazla piksel yakalıyor ve Meta Quest Pro’yu şirketin ilk tam renkli karma gerçeklik cihazı haline getiriyor. Quest Pro aynı zamanda doğal yüz ifadelerini ve göz takibini yakalamak için içe dönük sensörleri entegre ediyor. Yani kaşınızı kaldırdığınızda, gülümsediğinizde ya da birisiyle göz teması kurduğunuzda avatarınız da aynısını yapıyor. Quest Pro’nun geliştirilmiş kontrolcüleri, üzerindeki sensörler sayesinde 360 derecede hareketi ve tüm el hareketlerinizi algılayabiliyor.



Kasım

Yeni ortaklık duyurusu
Meta Quest Pro’dan bahsettikten sonra, sıra geldi etkinliğin bir diğer önemli haberine. Mark Zuckerberg, yıllık geliştirici konferansı Meta Connect 2022’de yeni ve önemli bir ortaklık duyurusu da yaptı. Etkinlikte Quest Pro’nun üretkenlik düşünülerek tasarlandığı belirtilirken, sanal gerçekliği bir iş aracı olarak kullananlar için bunun üst düzey bir gelişme olduğunun altı çizildi. Tam da bu noktada gözler katılımcılar arasında yer alan Microsoft Başkanı ve CEO’su Satya Nadella’ya çevrildi. Hemen akabinde ise önümüzdeki yıl Meta Quest Pro ve Meta Quest 2’ye (Microsoft Windows 365 ve Microsoft Teams uygulamaları ile Meta Horizon Workrooms’un içinden bir Teams toplantısına katılma olanağı da dahil olmak üzere) yeni ve güçlü üretkenlik araçları getirecek ortaklığın resmî duyurusu yapıldı.