Mart 2 2022

2022’nin en pahalı arabaları

Mart 2

MİLYON DOLARLIK OTOMOBİLLER

E

n pahalı otomobiller, daha ucuz olan benzerleriyle birkaç ortak noktaya sahip olsalar da (dört tekerlek, kapı ve bir direksiyon), gösterişli ve etkileyici özellikleri sayesinde açık arayla öne geçmeyi başarıyorlar. İşte 2022’nin en pahalı 5 arabası.

Mart 2

1963 Ferrari 250 GTO - 70 milyon dolar
Bazıları onu otomobil dünyasının Picasso’su olarak adlandırıyor; bazıları ise Ferrari’nin Kutsal Kâsesi... 1964’te 250 GTO, Tour de France Automobile’ı kazandı; bu, Ferrari’nin bu yarışı kazandığı dokuzuncu yıl oldu. 1962 ve 1963 yılları arasında bu arabadan sadece 36 adet üretildi. 60’ların en hızlısıydı. 70 milyon dolarla tüm zamanların en pahalı arabasının şu anki sahipleri arasında Amerikalı moda tasarımcısı Ralph Lauren, Pink Floyd davulcusu Nick Mason ve Microsoft’un eski Başkanı ve COO’su Jon A. Shirley yer alıyor.

Mart 2

Rolls-Royce Boat Tail - 28 milyon dolar
Rolls-Royce Boat Tail, nicelik ve kalitenin birbirini gölgelemeden bir arada var olabileceğinin şahane bir kanıtı! 2021’in sonlarında İtalya’da düzenlenen Concorso d’Eleganza Villa d’Este’de ilk kez görücüye çıktı ve 563 beygir gücüne sahip 6.75 litrelik çift turbo V12 motorunu gururla sergilendi. Şimdi resmi olarak 2022’nin en pahalı yeni arabası.

Mart 2

Bugatti La Voiture Noire - 18.7 milyon dolar
2019’da Bugatti, en yeni süper otomobilini piyasaya sürerken etkileyici bir karar aldı. Fransız üretici gösterişli bir giriş ve isim yerine ölçülü, minimalist ve ikonik bir başlık seçti: La Voiture Noire. Siyah Araba. El yapımı karbon fiber gövdeye sahip olan Bugatti La Voiture Noire’ın kaputunun altında 8.0 litrelik dört turbolu W16 ünite bulunuyor. Bu ünite 1500 beygir güç ve 1600 Nm tork üretiyor. 18.7 milyon dolar ile en pahalılar listesinde yer alan otomobil gerçekten nefes kesen bir görünüme sahip!



Mart 2

Pagani Zonda HP Barchetta – 17.6 milyon dolar
Zonda, Pagani Automobili’nin çıkardığı ilk otomobildi. Yıllar önce Huayra’nın doğuşuyla üretiminin durdurulacağı düşünülüyordu ama Pagani bunun yerine Zonda’nın farklı bir modelini piyasaya sürdü. Bu modeli “Barchetta” olarak adlandırdı, çünkü Horatio Pagani’ye göre tam da buna, yani küçük bir tekneye benziyordu. Çerçevesi tamamen karbon fiberden yapılan bu mavi otomobil küçültülmüş bir ön cama sahip ve en yüksek noktasında sadece 0,5 metre boyunda. Zonda’nın bu benzersiz, özel versiyonundan şimdiye kadar sadece üç tane üretildi. Son satışta bu araçlardan biri 17.6 milyon dolara gitti.

Mart 2

Rolls-Royce Sweptail - 13 milyon dolar
Bir zamanlar dünyanın en pahalısı ünvanını alan bir otomobil, gezegendeki otomobil tutkunlarının kalbini kazanan bir model. RollsRoyce Sweptail 1920 ve 30’ların ihtişamıyla birleşen modern lüks anlayışıyla dikkat çekiyor. Klasik Rolls-Royce silüetinin yenilik ve teknolojiyle birleşen özelliklerinden bahsediyoruz. Türünün tek örneği olan bu muhteşem otomobille ilgili bilinmeyen tek bir şey var, o da sahibi!