Mart 2 2022

5 milyon dolarla nasıl bir ev alınır?

Mart 2

ŞATOLARDAN NEHİR EVLERİNE…

B

ir mülk alırken konumu, tarzı ve mimari kökeni en az fiyatı kadar önem taşır. Elbette fiyat dünya çapındaki farklı pazarlara göre değişiklik gösterir. Ünlü müzayede evi Christie’s’in “Real Estate” yayını Luxury Defined’ın listesine yakından bakalım: 5 milyon dolar sizi nereye götürür?

Mart 2

Loire Vadisi, Blois, Fransa
Bu muhteşem mülk Paris’in yaklaşık 135 mil güneyinde, Fransa’nın Loire Vadisi’nde 100 dönümlük özel bir alanı kapsıyor. “Olağanüstü bir mülk” olarak listelenen Louis XIII tarzı şato, 1636’da inşa edilmiş ve 18. yüzyılda iki giriş pavyonu ve çeşitli binaların eklenmesiyle genişletilmiş. 2010 yılında, mülk sahipleri tarafından üç yıl süren titiz bir restorasyondan geçirilmiş. Şato 14 yatak odası, birkaç kabul odası ve büyük bir modern mutfak ile yaklaşık 13.455 fit kare büyüklüğünde.
Versailles parke döşemelerden detaylı duvarlara, tavan kornişlerine ve büyük mermer şöminelere kadar çarpıcı dönem ayrıntıları aynı güzellikte bozulmadan bugüne kadar gelmiş. Fransız bahçelerinin merkezinde, şatonun büyük cephesini çarpıcı biçimde yansıtan göz alıcı bir süs havuzu bulunuyor. Ötesindeyse 100 yıllık çınar ve ıhlamur ağaçları, duvarlarla çevrili bir meyve ve sebze bahçesi, meralar…

Mart 2

Mayfair, Londra, İngiltere
Bu zarif dubleks daire Park Caddesi üzerinde, Grosvenor Meydanı ile Park Lane arasında, Hyde Park ve Mayfair’in birinci sınıf restoran ve mağazalarından birkaç adım ötede, güzel bir Georgian konağının zemin katında yer alıyor. İki yatak odalı rezidans kapsamlı bir şekilde yenilenmiş olsa da, orijinal 18. yüzyıl özelliklerini hâlâ koruyor. Zemin kat görkemli bir şekilde döşenmiş yüksek tavanlı resepsiyon odası, Park Caddesi’ne bakan iki büyük cumbalı pencere ve gri mermer levhalarla döşenmiş Japon tarzı bir terastan oluşuyor.
Zemin kattan alttan aydınlatmalı ahşap bir merdiven yükseliyor. Üst kat Carrara mermeri ile kaplanmış bir vestiyer, banyolu çift kişilik yatak odası, giyinme alanı ve küçük bir verandaya açılan cam kapılara ev sahipliği yapıyor. Ana yatak odasında geniş bir gömme dolap ve yine Carrara mermeriyle kaplanmış spa esintili büyük bir banyo bulunuyor. Bu 18. yüzyıl mimarisine ek birinci sınıf olanaklar arasında ise akıllı ev otomasyonu, Lutron aydınlatma, klima ve tüm mermer zeminlerde yerden ısıtma yer alıyor.

Mart 2

Hudson Nehri, New York, ABD
Hudson Nehri üzerindeki birinci sınıf bir sahil alanından Midtown Manhattan’a bakan bu titizlikle yenilenmiş konak New Jersey, Weehawken’de lüks bir yerleşim bölgesi olan Henley-on-Hudson’ın baş tacı... Dört yatak odalı, 3.800 metrekarelik ev mimari aydınlatma, görünmez şekilde entegre edilmiş havalandırma, ses sistemleri ve özel ısıtmalı, çok araçlı bir garaja giden bir asansör de dahil olmak üzere çağdaş dokunuşlarla dolu. Hudson Nehri ve New York City silüeti manzarasına sahip birincil süit evin öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Minotti’den ilham alan mutfak, Almanya’nın Kara Ormanı’ndan elde edilen beyaz meşe ile kaplanmış!



Mart 2

The River, Bangkok, Tayland
Tayland’ın efsanevi Krallar Nehri olan The River’ın 820 fit üzerinde yükselen Bangkok’un en yüksek konut binalarından biriyle karşınızdayız. 2012 yılında inşa edilen kompleks, Bangkok’un Khlong San Bölgesi’nde lüks tatil köyü tarzı bir yaşam sunuyor. Zarif bir şekilde dekore edilmiş bu geniş dubleks, binanın güney kulesinin yüksek katlarından birinde yer alıyor. 5.877 metrekarelik kat planında havadar, çift hacimli bir resepsiyon odası, birinci sınıf cihazlarla bir şef mutfağı ve lüks bir şekilde döşenmiş banyolara sahip beş yatak odası bulunuyor. Bina olanakları arasında BTS skytrain istasyonuna tekne transferleri yapılabilen özel bir iskele, yaklaşık 400 metre nehir kıyısı, ayrıca bir fitness merkezi, bir sonsuzluk havuzu ve tur havuzu, gökyüzü bahçeleri, bir spor sahası, 24 saat güvenlik ve elbette geniş bir otopark alanı yer alıyor.

Mart 2

Hohsensalszburg, Salzburg, Avusturya
Salzburg Katedrali’nin eski tahıl ambarı, Salzburg’un Barok tarihi bölgesindeki bu saray tarzı çatı katı rezidansına ev sahipliği yapıyor. Bu Barok yapı, içinde iki yatak odası ve iki banyo ile 3.831 metrekarelik açık plan yaşam alanını gizliyor. Çağdaş estetiğinin titiz geometrisine rağmen orijinal yüksek katedral tavanlarının, kirişlerin ve geniş tahta zeminlerin ritmine uyuyor. Bol doğal ışık, evin kalbindeki galeri tarzı odayı dolduruyor. Alanda ayrıca bir şömine, yemek alanı ve mutfak bulunuyor. Döner bir merdiven, Hohensalzburg Kalesi’nin hemen altındaki muhteşem manzaralı iki açık terasa sahip özel bir çatı katına çıkıyor.

Mart 2

Cascais, Lizbon, Portekiz
Bu zarif altı yatak odalı ev Lizbon’un hemen batısındaki lüks bir kıyı yerleşim bölgesi olan Cascais’de yarım dönümlük peyzajlı bahçelerde mahremiyet ve huzur sunuyor. Ev iki kat olarak düzenlenmiş. Ana kat cilalı ahşap zeminler, el yapımı mobilyalar ve bahçelere açılan Fransız kapılar ile sıcak ve davetkâr bir duruşa sahip. Resepsiyon salonu misafir odasına açılıyor. Bitişik bir kütüphane, çalışma odası ve özel olarak inşa edilmiş bir kokteyl bara sahip kulüp tarzı salon da tüm bu güzelliğe dahil. Daha ileride, yemek odası ve kahvaltı alanı bulunan gurme mutfağı ve güneşlenme terasına açılan Fransız kapılar bulunuyor. İç-dış mekân düzeni üst katta devam ediyor: bir ev sahibi süiti ve arka bahçelerin üzerinde bir balkona açılan misafir odaları... Cascais’in birinci sınıf golf sahaları ve Atlantik Okyanusu plajları ise villaya kısa bir sürüş mesafesinde yer alıyor.

Kaynak: www.christiesrealestate.com