Mayıs 2 2022

Ormanın içinden oteller

Mayıs 2

VAHŞİ DOĞANIN TADINA VARIN

D

oğanın iyileştirici gücü ve Japonların buna yakıştırdıkları felsefe Shinrin Yoku yani Orman Banyosu ormanı görerek, dokunarak, koklayarak, hissederek zaman geçirmenin hayat kalitesine ciddi faydaları olduğuna dair bir inanç; hatta birçok araştırmanın da sonucu. Pandeminin sonlarına yaklaştığımızı umduğumuz ve artık dört duvar arasında kalmak istemediğimiz bir döneme geçtiğimizi düşünürsek tatil sezonunu bir Orman Banyosu fırsatına çevirmek ve ormanın içinde nefes alacağımız otellere bakmak iyi fikir olabilir diye düşündük.

Mayıs 2

Gaia Amazon EcoLodge, Ekvador
Amazon vahşi yaşamının ortasında yalnızca 20 kişilik rustik bir orman evi düşünün. Sade tasarlanmış odaların içinden çevreyle gerçek bir bağlantı kurmanız için tüm detayların düşünüldüğü bir tatil bu. Çikolata yapım derslerinden kano turlarına gerçek turist aktivitelerinin yanı sıra, kelebek çiftliği gezisi ya da şamanik temizlik ritüeli gibi hayatta belki bir kere denk gelinecek etkinlikleri de sunuyor. Elbette yalnızca ormanın içinde uyumanın keyfini de sürebilirsiniz.

Mayıs 2

Shinta Mani Wild, Kamboçya
Bazen doğadan keyif almanın en iyi yolu, çatısı olmayan bir odada uyumaktır. Bu durumda, çadır da olabilir. Ama elbette lüks bir çadırdan bahsediyoruz. Kamboçya’nın vahşi filler, maymunlar ve diğer endemik türler içinde bulunan nadir yaşam alanlarından biri burası. Çadırınıza ister özel araçla isterseniz de sizin için iyi bir karşılama olabilecek zipline ile giriş yapabilirsiniz! Nehir kıyısında özel olarak tasarlanmış çadırlarda uyuyabilir, keşif teknesiyle nehirde dolaşabilir, yerel lezzetlerden oluşan bir yemek atölyesine katılabilirsiniz.



Mayıs 2

Wilderness Safaris Bisate Lodge, Ruanda
Volcanoes Ulusal Parkı’nda bulunan Wilderness adına yaraşır bir ortam vadediyor. Yanardağ manzarasına sahip, ormanın içine gizlenmiş villalar tasarımlarıyla akıllara durgunluk veriyor. Sıradan bir yürüyüşte gümüş sırtlı goriller ve altın maymunlarla karşılaşabileceğiniz, tarladan sofraya felsefesiyle hazırlanan yemeklerle hem ruhunuzu hem de karnınızı doyurabileceğiniz bir tatile hazır olun.

Mayıs 2

Aarunya Nature Resort & Spa, Sri Lanka
Güneşin ilk ışıklarının Sanskritçesi Aarunya, burası için kesinlikle doğru bir referans. Doğuya bakan otel yoğun ormanlarla kaplı ve UNESCO listesinde olan Knuckles Sıradağları’nın manzarasıyla keyifli bir tatil imkânı sunuyor. Tüm bu doğal mirasın göbeğinde yer alan çağdaş villa ve süitler, yedi dönümlük ormanlık bahçe arazisine serpiştirilmiş. Spa’dan çıkıp tarçın, kahve, muz ve avokado ağaçları arasında huzurlu bir yürüyüş yapabilir, sonsuzluk havuzunun keyfini çıkarabilirsiniz.

Mayıs 2

Islas Secas, Panama
Pasifik kıyılarına 32 mil uzaklıkta bulunan bu özel adada aynı anda en fazla yirmi üç konuk ağırlanabiliyor. Ormanlarla çevrili bungalovlar, iç mekânları dış dünya ile buluşturma fikriyle tasarlanmış. Tümü şık, açık hava küvetleri ve özel havuzlara sahip beş farklı oda tipinden istediğinizi seçebilirsiniz. Panama şapkası ve dürbününüz olduğu sürece adanın istediğiniz yerini keşfe çıkabilir, şnorkelli ya da tüplü dalış yapabilir, kaplumbağalarla yüzebilir, plajda bir öğle yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz.


Kaynak: Travel and Leisure