Mayıs 2 2022

Pinterest, iklimle ilgili yanlış bilgilere yasak koydu

Mayıs 2

İKLİM DEZENFORMASYONU YAPMAK YASAKTIR!

H

emen herkesin keyifle kullandığı platformlardan belki de en öznel olanlarından biridir Pinterest. Burada kendinize ait fikir panoları oluşturabilir, ister salonunuz için ilham verecek görseller isterseniz yeni sezon kıyafetleri takip edebileceğiniz birer albüm yapabilirsiniz. Bununla birlikte sürdürülebilirlik önerileri ya da dünya ile ilgili bilgilere de sahip olabilirsiniz. Kaynak da ilham da sonsuz. Ama bu elbette yaşadığımız yüzyılın en büyük sıkıntılarından birine de açık olduğunu gösteriyor, dezenformasyon.

Mayıs 2

Pinterest geçenlerde beklenmedik bir haber vererek, iklim değişikliğiyle ilgili yanlış bilgi ve yanıltıcı ifadeler içeren her türlü içeriğe yasak getireceğini açıkladı. Pinterest konuyla ilgili yaptığı açıklamada, pinner’ların platformda keşfetmek istedikleri her türlü konuda güvenilir kaynaklardan fikirler bulmalarını sağlamayı önemsediklerini belirtti. “Bu nedenle iklim değişikliğiyle ilgili yanlış ve yanıltıcı ifadeleri platformdan uzak tutmak için yeni bir bilgilendirme politikası yayınlıyoruz. Yeni politikamız Pinterest’i içerik ve reklamlar genelinde iklimle ilgili yanlış veya yanıltıcı bilgi ve ifadelere karşı açıkça tanımlanmış yönergelere sahip tek büyük dijital platform haline getiriyor.”



Mayıs 2

Pinterest’in yeni politikasındaki yasaklar şu maddeleri kapsıyor:

  • İklim değişikliğinin varlığını veya etkilerini, insanların iklim değişikliği üzerindeki etkisini veya iklim değişikliğinin bilimsel fikir birliği ile desteklendiğini reddeden içerikler.
  • Bilimsel fikir birliği ile çelişen, iklim değişikliğine yönelik çözümler hakkında yanlış veya yanıltıcı içerikler.
  • İklim bilimine ve uzmanlara yönelik güveni sarsacak, bilimsel verileri doğru temsil etmeyen içerikler.
  • Doğal afetler ve aşırı hava olayları da dahil olmak üzere kamu güvenliğine yönelik acil durumlar hakkında zararlı, yanlış veya yanıltıcı içerikler.

Yeni kurallar, şirketler tarafından yerleştirilen reklamlar da dahil olmak üzere tüm Pin içeriğinde geçerli. Darısı diğer sosyal medya platformlarının başına!